Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Το Αιγάλεω δίπλα στα παιδιά με αναπηρίες [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας βρέθηκε στα ειδικά σχολεία του Αιγάλεω στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νίκο Ασημακόπουλο και τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, Νίκο Καββαδία, βρέθηκε στο E.E.E.Ε.K. Αιγάλεω, στο Ειδικό για Αυτιστικά Παιδιά, Ειδικό για κινητικά παιδιά και ειδικό νηπιαγωγείο και παρακολούθησε την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Παράλληλα, μίλησε σε μαθητές για τις κοινωνικές διαστάσεις της αναπηρίας και την προσωπική συμβολή του καθενός, ώστε ένα άτομο με αναπηρία να έχει ισότιμη αντιμετώπιση και ευκαιρίες για να αναπτύξει την προσωπικότητα του.

 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος συμμετείχε στην εκμάθηση λέξεων στη νοηματική γλώσσα, αλλά και στην αναπαράσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται μεταξύ ενός τυφλού ανθρώπου και του οδηγού του, προσφέροντας συμβολικά σχετικά βιβλία εκ μέρους του Δήμου. Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τυφλών και Πολυαναπήρων, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατού χώρου, ώστε να πραγματοποιούνται αξιοπρεπώς οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς επισκέφτηκε τους χώρους του σχολείου, το εργαστήριο κηπουρικής, καλλιτεχνικών και το γυμναστήριο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ