Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Διαδικτυακή δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη στον Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γνώμονα την καθοριστική συμβολή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης, ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη, που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Η δράση έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει τρεις ενότητες ομιλιών, με ομιλήτρια την ψυχολόγο Σμαράγδα Χρηστάκη. Η πρώτη ενότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 με θέμα «Ενημέρωση/ Ψυχο-εκπαίδευση για την κατάθλιψη: Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συννοσηρότητα».

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:  «Η διαδικτυακή δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη, μια ασθένεια που παρουσιάζει ανησυχητική εξάπλωση τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο ενημέρωσης των πολιτών, προκειμένου να αναγνωρίζουν τα σημάδια και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας για την πολύ καλή συνεργασία, με αποκορύφωμα την λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς την Πρόληψη, την Υγεία, τη Ζωή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία και χαρακτήρισε τα ΚΕΠ Υγείας σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ