Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπαρμπούνης: “Νοικοκυρέψαμε τα ταμεία του δήμου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”

 

Κύριε Μπαρμπούνη, είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με την πιο απλή ερώτηση, γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;
Το έργο που παρουσιάσαμε σε αυτή τη θητεία είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες του Ηρακλείου. Όσο για εμένα, διετέλεσα αντιδήμαρχος Οικονομικών τα πρώτα δύο χρόνια της τρέχουσας δημοτικής θητείας, σε μία δύσκολη συγκυρία – και σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο δήμου – και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι καταφέραμε να εξυγιάνουμε το ταμείο του δήμου και από ελλειμματικό να το μετατρέψουμε σε πλεονασματικό χωρίς να μειώσουμε τις κοινωνικές δαπάνες.
Μάλιστα, όχι μόνο δεν μειώσαμε τις κοινωνικές παροχές αλλά φτιάξαμε έτσι το οικονομικό σκηνικό του Δήμου ώστε να μας επιτρέψει να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη δύο συνεχόμενες χρονιές και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς από το 2015.

Στη συνέχεια αναλάβατε τη διοίκηση της ΚΕΑΕΔΗΑ. Θα μας κάνετε ένα σύντομο απολογισμό και για το έργο σας στην Δημοτική Επιχείρηση;
Να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η ΚΕΑΕΔΗΑ είχε χρέη ύψους 1 εκατ. ευρώ και ταμείο γύρω στα 16.000 ευρώ.
Τώρα, μετά από τη συστηματική μας προσπάθεια, η ΚΕΑΕΔΗΑ έχει μηδενικά χρέη, ταμείο της τάξης των 200.000 ευρώ, συν την αξία της περιουσίας των ακινήτων που τελούν υπό την κατοχή της.

Τι απαντάτε σε όσους καταλογίζουν έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία της Επιχείρησης;
Ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλες μας οι ενέργειες έγιναν με κανόνες διαχείρισης που ξεπερνούν τα απαιτούμενα επίπεδα διαφάνειας.
Ενδεικτικά, μολονότι μας δίνεται ως Ανώνυμη Εταιρία η δυνατότητα για απευθείας πρόσληψη προσωπικού, χρησιμοποιήσαμε τις μεθόδους του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε καθηγητές στα προγράμματα Απασχόλησης διασφαλίζοντας ότι θα πάρουμε τους πλέον άξιους.

Οπότε θα λέγατε πως πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει;
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά όλα αυτά μας οδήγησαν τέσσερα χρόνια μετά στο στόχο που είχαμε θέσει. Ο Δήμος, η ΚΕΑΕΔΗΑ και όλα τα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα πατάνε γερά στα πόδια τους, παράγουν έργο, επενδύουν στο μέλλον, στην πόλη, στα παιδιά μας.Σε αυτούς τους ρυθμούς συνεχίζουμε και την επόμενη ημέρα με στόχο ακόμα περισσότερα και ακόμα καλύτερα για την πόλη και τους πολίτες.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσουμε με το θέμα της Ανακύκλωσης που είστε ο πρωτεργάτης σε ότι έχει γίνει στην πόλη. Που οφείλεται η επιτυχία του Προγράμματος;
Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασικό χαρακτηριστικό της κάθε κοινωνίας.
Για την επιτυχία του προγράμματος της Ανακύκλωσης χρειάστηκε να συμμαχήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι. Ο Δήμος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές και οι πολίτες να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, το φορέα διαλογής στην πηγή. Πιστεύουμε στον Ηρακλειώτη, στην αγάπη που έχει για την πόλη του, στη διάθεσή του να προσφέρει στην προσπάθειά μας να την κάνουμε καλύτερη και μας δικαίωσε αυτήν την πίστη.
Καταλύτης στην επιτυχία του προγράμματος ήταν η ενημέρωση του πολίτη και η ενεργή συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ανακύκλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ