Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΚΚΕ: Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Ηρακλείου Αττικής για τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή της η Κ.Ο.Β. Ηρακλείου Αττικής του ΚΚΕ παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης ζητώντας από τη δημοτική αρχή λήψη περαιτέρω μέτρων.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

“Το προηγούμενο διάστημα μία σειρά περιστατικά στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, έφεραν στην επιφάνεια την προφανή κακοσυντήρηση των σχολικών μονάδων. Κίνδυνοι που έχουν επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό, από εκπαιδευτικούς και γονείς, που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους, σε σχολεία κυριολεκτικά «καρμανιόλες»

Την προηγούμενη βδομάδα, στο 3ο Δημοτικό και στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος επειδή οι ηλεκτρολογικοί πίνακες και των δύο σχολείων δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα ειδικά τα μικρά παιδιά να παραμείνουν σε κρύες και σκοτεινές αίθουσες.

Επιπλέον, κατέρρευσε στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο, για καλή τύχη όλων μέσα στις γιορτές, καθώς από το σεισμό του 2019 δεν έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας. Παρά τις εκκλήσεις, η δημοτική αρχή εδώ και δύο χρόνια περίμενε απλά την κατάρρευση, αντί να προχωρήσει άμεσα σε εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου μπορεί να βραβευτεί επάξια ως «ο βασιλιάς των προκάτ», αφού έχει «φυτέψει» παντού προκάτ αίθουσες για να στεγάσει τάξεις του 4ου Δημοτικού, του 5ου Δημοτικού και των περισσότερων παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων .

Τα παραπάνω αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα των κακοσυντηρημένων σχολείων του δήμου αποτέλεσμα της λειψής χρηματοδότησης τους αρχικά από το κράτος και σε συνέχεια από την δημοτική αρχή. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που εκπλήσσει, τη στιγμή που το ποσό που είναι προϋπολογισμένο για τη συντήρηση όλων των σχολείων για το 2022 είναι 132.200 ευρώ.

Ταυτόχρονα, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί, έχουν να ανταπεξέλθουν και στην πανδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή που η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης τους οδηγεί όλους σε απόγνωση.

Πονοκέφαλος γίνεται για τις οικογένειες που εντοπίζονται κρούσματα στις τάξεις των παιδιών τους η διενέργεια των rapid tests, με ατέλειωτες ουρές στις δημόσιες δομές που δεν επαρκούν, με χαμένες εργατικές και διδακτικές ώρες ή με οικονομική «αφαίμαξη» στις ιδιωτικές δομές. Μάλιστα, ως επίτευγμα διαφημίζεται το ότι κάποιοι Σύλλογοι Γονέων σπεύδουν να κλείσουν εκπτωτικές συμφωνίες με ιδιωτικές δομές για τη διενέργεια των τεστ, γιατί η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει δωρεάν όλα τα αναγκαία τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Η περιβόητη «ατομική ευθύνη» στο απόγειό της.

Από τον Σεπτέμβρη του 2020, ο εκπαιδευτικός κόσμος διεκδικεί και απαιτεί να ληφθούν μέτρα για ανοιχτά σχολεία και για την ασφαλή λειτουργία αυτών. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε γιατί τα θεωρεί τη μόρφωση των παιδιών του λαού “κόστος” .

Επιπροσθέτως, πολλά σχολεία υπολειτουργούν, καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση των νοσούντων εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου διδακτικού χρόνου. Να μην αναφέρουμε τα χιλιάδες λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στη Δευτεροβάθμια που προϋπήρχαν και δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή οι δείκτες της πανδημίας επιδεινώνονται, με 100 νεκρούς ημερησίως και πάνω από 600 διασωληνωμένους. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι στο «κόκκινο», με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης. Υγειονομικοί εξουθενωμένοι και χωρίς ρεπό αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά από 5 μέρες καραντίνας, ακόμα κι αν είναι θετικοί ή έχουν «ήπια συμπτώματα». Και σαν αποκορύφωμα η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης!!!

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε λαϊκή ανάγκη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μετατρέπεται σε ευκαιρία για ακόμη ένα χρυσοφόρο συμβόλαιο «συνεργασίας/σύμπραξης» με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, με αντίτιμο άμεσες ή έμμεσες πληρωμές. Από τα τεστ μέχρι τις θεραπείες, τις εξετάσεις, τα χειρουργεία που έπαψαν να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μην μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών των εκπαιδευτικών και του συνόλου του λαού, να μην υπάρχουν ασφαλείς δομές στην παιδεία, τη στιγμή που χαρίζονται χρήματα σε καλανάρχες, σε αεροπορικές εταιρείες, στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας στον κοινό αγώνα για μόρφωση, παιδεία υγεία, ικανοποίηση των συγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία

  • Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα.
  • Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων.
  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών  στα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές. Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ, κατασκευή νέων αιθουσών
  • Αραίωση των μαθητών στις τάξεις και ανάκληση των συγχωνεύσεων
  • Πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Δωρεάν ειδικές μάσκες
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη και μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες,
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ