Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής – Συνέντευξη του προέδρου Γ. Μανώλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζει να απασχολεί το θέμα του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, καθώς εχθές ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προέβη σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε αποκλειστικά στο Χ-τύπο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Μανώλας αναφέροντας τα εξής: “Τα συμπεράσματα από τη δική μας πλευρά ήταν πολύ σαφή, και είναι και η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Θα πρέπει αφού γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και γίνει αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μελέτη στατικής επάρκειας, αυτή να γίνει για το συγκρότημα Β’. Αυτό απαιτείται και επιβάλλεται ακριβώς μετά τα δεδομένα του σεισμού, αλλά και της κατάρρευσης του στεγάστρου.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμέλεια της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ξεκινώντας πρώτα από όλα από τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό και επιβεβαιωμένα έχουν δείξει την ευπάθειά τους. Στη συνέχεια πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στην περίπτωση που το κτιριακό συγκρότημα Β’ κριθεί στατικά ανεπαρκές να αξιοποιήσουμε τάξεις του Γυμνασίου αλλά και άλλα μέσα, ώστε να δουλεύει κανονικά το 1ο Γυμνάσιο. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η συζήτηση έπεται. Η πρώτη και σημαντική είναι να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου είναι ασφαλή στις εγκαταστάσεις τους.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εισήγηση του κ. Μανώλα στη συγκέντρωση, επειδή πήραν το λόγο μέλη της αντιπολίτευσης, γονείς που έδωσαν το “παρών” άρχισαν να συζητούν κάποιοι μάλιστα με έντονο ύφος, αιτούμενοι να μην λάβει το θέμα πολιτικές διαστάσεις.

 

Παρόλα αυτά να υπενθυμίσουμε ότι στο σχετικό ρεπορτάζ του Χ-τύπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, πρόκειται μέσα στην εβδομάδα να καλέσει όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους: τη Διεύθυνση και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, την Ένωση Γονέων της πόλης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, αρμόδιους Μηχανικούς, την ΚΤΥΠ, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα επίσημα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία, όπως έχει προοιωνιστεί, πιστοποιεί ότι η εν λειτουργία πτέρυγα του σχολείου, στην οποία κάνουν μάθημα τα παιδιά, είναι απόλυτα ασφαλής, χωρίς στατικά προβλήματα.

Με τη νέα μελέτη ο Δήμος επικυρώνει την, από Αύγουστο 2019, παρόμοια μελέτη που είχε εκπονηθεί μετά τον σεισμό του Ιουλίου και πριν ανοίξουν τα σχολεία για την τότε σχολική χρονιά, η οποία επίσης έδινε το πράσινο φως για την ασφαλή χρήση της πτέρυγας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε ότι την Παρασκευή έγινε επιτόπιος έλεγχος από μηχανικούς και μελετητές της ΚΤΥΠ προκειμένου να διασταυρωθεί το πόρισμα της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως και να έχει, από το περιβάλλον του Δημάρχου διαβεβαιώνουν ότι ο Δήμος είναι απόλυτα σίγουρος για τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που θα παρουσιάσει, εάν όμως επιμείνουν οι γονείς για το επιπλέον βήμα, είναι ήδη έτοιμος να ανταποκριθεί αφού στον προϋπολογισμό του 2022 έχει φροντίσει να εγγραφεί κονδύλι για μελέτη στατικής επάρκειας των σχολείων της πόλης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ