Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Καμία μείωση στα Δημοτικά Τέλη του Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δήλωση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών κ. Δημητρόπουλου ότι τα Δημοτικά Τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019, έκτος μίας ελάχιστης μείωσης της τάξης του 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νικόλαος Μπάμπαλος, προεκλογικά αλλά και πριν έρθει στην εξουσία είχε κάνει εξαγγελίες πως στον φόρο του Φ.Η.Χ. θα υπάρξει δραστική μείωση, ακόμα και της τάξης του 50%, κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με την πρόταση που τελικά κατατέθηκε.

Οξεία αντιπαράθεση σχετικά με τα Δημοτικά Τέλη στο Δ.Σ. Ηράκλειου Αττικής

Ο κ. Παπαδημητρίου επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Μαζί» έκανε λόγο για άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ακούσει προτάσεις και εισηγήσεις της αντιπολίτευσης, με στόχο την προσπάθεια μείωσης των δημοτικών τελών. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι μέσα στους δήμους με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική, κατηγορώντας την Δ.Α. ότι δεν έχει ως πρωταρχικό στόχο την μείωση τους, όπως θα έπρεπε. Από πλευράς του ο πρώην Δήμαρχος κ. Βλασσόπουλος επισήμανε το γεγονός ότι όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν αντιπολίτευση έκανε συνεχείς παρατηρήσεις για τον πολύ υψηλό Φ.Η.Χ., τώρα όμως έχει υιοθετήσει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

Δεν έγινε δεκτή πρόταση της αντιπολίτευσης

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Δ.Σ. όταν ο κ. Φιλάνδρος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Α.Κ.Ε.Π., θέλησε να καταθέσει προς ψήφιση πρόταση, από μεριάς αντιπολίτευσης, για μείωση των δημοτικών τελών. Η Δημοτική Αρχή δεν την έκανε δεκτή, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση για να διαβαστεί, σύμφωνα με τον νόμο, χρειάζεται την απαραίτητη εισήγηση από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια στους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους. Το θέμα δεν τελείωσε εκεί, αφού ο κ. Κουτρούλης, ο οποίος συμμετείχε στην πρόταση της αντιπολίτευσης, ζήτησε να διαβαστεί η αντίστοιχη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την πρόταση μείωσης του Φ.Η.Χ που προκρίνει ο Δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ