Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής σχετικά με καταγγελία για πανό σε είσοδο σχολείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής” εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα “Διαστρέβλωση και αποκατάσταση της αλήθειας, ανυπόστατη καταγγελία για πανό σε είσοδο σχολείου” στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23/2/2022 ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για ζητήματα Παιδείας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μανώλης Κουτσογιαννάκης κατήγγελλε, με πολύ έντονο ύφος και χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ότι τοποθετήθηκε πανό του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να καπηλευτεί (τι άραγε;) στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου του Δήμου μας.
Πέρα από το γεγονός ότι η ίδια η καταγγελία ήταν ψευδής, θεωρείται καπηλεία η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο Δήμο μας;
Το Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορεί να μετατρέπεται σε αντιδημοκρατική αρένα, δε μπορεί να ακούγονται σε αυτό φράσεις όπως «Ντροπή όμως και αίσχος και το λέω εδώ πέρα ώστε να πάει στους ανθρώπους της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και να τους απαγορεύσουν να πηγαίνουν στα σχολεία μας, να μοιράζουν φυλλάδια και να βάζουν πανό. Κατακριτέο στα σχολεία να πηγαίνουν κόμματα.»
Για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ποτέ δε μπήκε πανό στο σχολείο, πολύ περισσότερο στην είσοδό του, όπως δήλωσε ο κος Κουτσογιαννάκης. Το μοναδικό γεγονός, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε, είναι ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα παιδείας, μοίρασε φυλλάδια και έβαλε δύο αφίσες έξω από το σχολείο. Διαστρεβλώθηκε, από τον κο Κουτσογιαννάκη, ακόμη και το θέμα της ενημέρωσης. Αυτό αναφερόταν σε γενικότερες πολιτικές διεκδικήσεις, που θα εγγυώνται ότι τα σχολεία θα αποτελούν έναν ασφαλή χώρο για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση των μαθητών/τριών εν μέσω πανδημίας, που θα εγγυώνται ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά για το σύνολο των μαθητών/τριών χωρίς φόβο, αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Από πότε είναι παράνομο κάτι τέτοιο; Ίσως αυτές οι πολιτικές ιδέες είναι που ενόχλησαν τον κ. Κουτσογιαννάκη.
Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με το σύνταγμα της χώρας μας.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ