Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ένα ξέφρενο αποκριάτικο σαββατοκύριακο έρχεται στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Αποκριάτικους ρυθμούς ετοιμάζει για τους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προσαρμοσμένο στις συνθήκες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μαζί με τον Σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου και τους ηθοποιούς από τις δημοτικές θεατρικές ομάδες κάνουν βόλτα στις γειτονιές, τραγουδάνε αποκριάτικες μαντινάδες και στήνουν δρώμενα για να δώσουν γιορτινό ρυθμό στην πόλη.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου από τις 17.00 ένας αποκριάτικος παιδότοπος περιμένει τους μικρούς Ηρακλειώτες μέσα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου και Νεότητος) με ανιματέρ, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, κατασκευές και δώρα για όλα τα παιδιά. Φυσικά η είσοδος είναι δωρεάν, τηρουμένων των ελέγχων για τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού, test ή νόσησης.

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Πολιτισμού και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Επικοινωνία 94FM κάνουν τον αποκριάτικο διαγωνισμό στολής και μάσκας. Οι Ηρακλειώτες μπορούν να βάλουν την στολή τους, χειροποίητη ή εμπορίου, πάνω από όλα όμως φαντασία και κέφι, να στείλουν την φωτογραφία ηλεκτρονικά, να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία του κοινού που θα ακολουθήσει και να διεκδικήσουν τα δώρα που δίνει ο διαγωνισμός. Λεπτομέρειες για το πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην ιστοσελίδα του Επικοινωνία.

«Μπορεί και φέτος να στερηθούμε, λόγω των μέτρων, το πολυαγαπημένο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δώσουμε αποκριάτικο άρωμα στην πόλη μας. Ετοιμάσαμε δύο ημέρες με μελωδίες και παιδικό παιχνίδι ώστε να βάλουμε στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων το χαμόγελο που έχουμε όλοι τόσο ανάγκη. Καλές Αποκριές με την ευχή του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όπως πραγματικά θέλουμε», το μήνυμα της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μαίρης Ιγγλέση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ