Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αναβαθμίζονται ενεργειακά ακόμα 3 σχολεία στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ενεργειακή αναβάθμιση 3 ακόμα σχολείων της πόλης με το ποσό των 500.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά τη σχετική πρότασης που κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο η δημοτική αρχή.

Το Ταμείο ενημέρωσε τον Δήμο για την έγκριση της χρηματοδότησης και, πλέον, μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του 3ου Δημοτικού, του 6ου Δημοτικού και του 9ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου με χρήματα του Ταμείου και ίδιους πόρους, εάν χρειαστεί, από τον Δήμο.

Όπως και στα προηγούμενα σχολεία που έγιναν παρόμοιες εργασίες, οι παρεμβάσεις οι οποίες προγραμματίζονται περιλαμβάνουν τη μόνωση των κτιρίων, την επιδιόρθωση προβληματικών σημείων, την αλλαγή του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, παραθύρων και πορτών και άλλου τέτοιου είδους επεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση των σχολικών μονάδων, που διαμορφώνουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά.

Σε ποια άλλα σχολεία γίνονται παρεμβάσεις

Υπογραμμίζεται πως παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και στα 3 σεισμόπληκτα σχολεία της πόλης, το 4ο, 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο καθώς, εφόσον γίνουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο περσινός σεισμός, θα «τρέξει» παράλληλα και η γενικότερη ανακαίνιση των σχολείων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το «πακέτο» των σχολείων που αυτή την περίοδο μπαίνουν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης συμπληρώνουν το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου όπου ήδη ξεκινούν οι εργασίες, αυτή τη φορά με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Οκτώ ακόμα σχολεία της πόλης ανακαινίζονται, οκτώ ακόμα σχολεία του Ηρακλείου αλλάζουν, γίνονται φιλικότερα προς το περιβάλλον, κυρίως όμως φιλικότερα προς τα παιδιά που φιλοξενούν και θα συνεχίσουν να φιλοξενούν στις επόμενες γενιές. Γνωρίζουμε καλά ότι τα περισσότερα σχολεία, όχι μόνο στον Δήμο μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα είναι πεπαλαιωμένα βγάζοντας συνέχεια προβλήματα. Είναι λοιπόν ανάγκη να φύγουμε από τη λογική του ετήσιου «μπαλώματος» και να πάμε σε ριζικές ανακαινίσεις. Για αυτό διεκδικήσαμε και διεκδικούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για να μπορέσουμε σταδιακά να αλλάξουμε την εικόνα τους, να τα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας», δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ