Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΑΚΕΠ: “Παίζει” με τους πολίτες για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη ο Ν. Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΚΕΠ κάνει έκκληση στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής να ενημερώσει ειλικρινά, επιτέλους, τους κατοίκους της πόλης

Προ των ευθυνών του, φέρνει τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκο Μπάμπαλο, για το τεράστιο θέμα της υπογειοποίησης της οδού Μ. Μερκούρη, η παράταξη της “ΑΚΕΠ Συνεργασία”, με νέα δημόσια παρέμβασή της.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον κ. Παντελή Βλασσόπουλο ζητά από τον δήμαρχο “καθαρές κουβέντες” και τον καλεί να ενημερώσει τους πολίτες για το τι τελικά προτίθεται να κάνει.
Όπως εξηγεί η “ΑΚΕΠ” ο δήμαρχος θα πρέπει επιτέλους, μετά από δύο χρόνια, να πει ευθέως στους κατοίκους αν τελικά θα γίνει το έργο, πότε θα γίνει και πως ακριβώς θα γίνει.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης έχει ως εξής: “Εδώ και περισσότερο από δύο περίπου έτη, συζητιέται στην πόλη το θέμα της λεγόμενης “υπογειοποίησης” (350 μέτρων) – ορυγματοποίησης (κατά το υπόλοιπο μέρος) της οδού Μ. Μερκούρη.
Πέρυσι, ακριβώς τέτοια εποχή, είχαμε την διαβεβαίωση από τον δήμαρχο ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι έτοιμες οι τελικές μελέτες και ότι το έργο θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.
Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δυστυχώς, οι κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν διαιρεθεί σε “βόρειους” και “νότιους”.
Η άποψη μας είναι καθαρή και εκπεφρασμένη με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή: Το έργο αυτό, με τα χαρακτηριστικά με τα οποία μας παρουσιάστηκε, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει σε τίποτα το Ηράκλειο, αντιθέτως θα προσελκύσει τεράστια υπερτοπική κυκλοφορία ιδίως στο κέντρο του Ηρακλείου και στις γειτονιές κάτω από τις γραμμές του τραίνου, χωρίς να λύσει το πρόβλημα της πάνω πλευράς. Επιπλέον, η πρόταση η οποία παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή έχει πλείστα όσα τεχνικά, κυκλοφοριακά, χρηματοδοτικά κλπ κενά, προβλήματα και ασάφειες… Θεωρούμε δηλαδή ότι η πρόταση που κατατέθηκε για το έργο κινείται στα όρια του “ακατασκεύαστου” ή τουλάχιστον του “εξαιρετικά προβληματικού”.
Παρόλα αυτά, το θέμα δεν μπορεί να σέρνεται, οι κάτοικοι δεν μπορεί να διχάζονται.
Παρά την έντονη και τεκμηριωμένη διαφωνία μας, η σημερινή δημοτική αρχή εξελέγη τόσο στην τρέχουσα όσο και στην προηγούμενη θητεία της, με αυτό το έργο ως προμετωπίδα του προεκλογικού της προγράμματος.
ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τον κ. Μπάμπαλο να πάψει να κρύβεται πίσω από τους μελετητές και:
• ΕΙΤΕ να σταματήσει να κοροϊδεύει τους κατοίκους της οδού Πολυτεχνείου για ένα έργο το οποίο δεν γίνεται (ή αν τελικά γίνει, έτσι όπως το εισηγείται, θα καταστρέψει τον εναπομείναντα προαστιακό χαρακτήρα του Ηρακλείου) και να τους πει ευθέως την ΑΛΗΘΕΙΑ
• ΕΙΤΕ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες περιστροφές στην έναρξη των εργασιών και στην υλοποίηση της προεκλογικής του εξαγγελίας.
Η λογική του “διαίρει και βασίλευε” αφήνοντας ένα τέτοιο θέμα να σέρνεται έχει και κάποια όρια…
ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ