Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έφτασε στο Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος – για 7η συνεχή χρονιά – στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών με κεντρικό σύνθημα: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»..

Κάθε μέρα υπάρχει και μια πρωτότυπη εκδήλωση, που έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και συγκεκριμένα:

ΠΕΜΠΤΗ 16/9, 18:30
«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…
ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ»

Στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», «ο Βασιλιάς του Δρόμου και οι Βοηθοί του», θα υποδεχτούν τα παιδιά της πόλης, με ένα αξέχαστο πρόγραμμα θεματικών δράσεων με εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαγωνισμούς με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Ανακύκλωση. Ξεχωριστά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για μοναδικές στιγμές και «kids test drive».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9
«e-Κυνήγι Θησαυρού»

Ένα πρωτότυπο «e-Κυνήγι Θησαυρού», θα ξεκινήσει από την παιδική χαρά της οδού Τζαβέλα, στο Πάρκο Πικροδάφνης, με τη χρήση ψηφιακής καινοτομίας επαυξημένης πραγματικότητας, βασισμένη στην «ανάμειξη» φυσικού και ψηφιακού κόσμου,.
Τα παιδιά θα πρέπει να αναζητήσουν μια αφίσα τοποθετημένη σε ένα δένδρο, να φωτογραφήσουν τον κωδικό QR, με την κάμερα του κινητού τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εφαρμογής.
Θα ανακαλύψουν ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης, αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, που θα είναι μια πραγματική έκπληξη και ένα σημαντικό «μάθημα ζωής».

Για συμμετοχή:
Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS συσκευές εδώ: http://bit.ly/metaverse_ios
Kατεβάστε την εφαρμογή για Android συσκευές εδώ: http://bit.ly/metaverse_android

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9
«ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ»
Πλατεία Φλέμινγκ, 17:00

Μια υπέροχη διαδρομή 4,5 Km στην πόλη, χωρίς παρουσία θεατών και με αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.
Προσυγκέντρωση των εγγεγραμμένων από 16:15 έως 16:45 στην πλατεία Φλέμινγκ και διαδοχικές εκκινήσεις ομάδων των 50 ποδηλατών από τις 17:00, με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.
Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών (οι ενήλικοι) ή self test 24 ωρών (οι ανήλικοι).
Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα για συμμετοχή σας εδώ: …………………………….

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9
«ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»
4ο, 7ο και 21ο Δημ. Σχολείο, 11:00-13:00

Διαβάσεις βγαλμένες από τα παραμύθια. Με πολλή φαντασία και τα πιο ζωηρά χρώματα, θα μεταμορφώσουμε τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων έξω από το 4ο, 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Πρωτείων στόχος η ασφάλεια των μικρών μαθητών στην όμορφη πόλη μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9
«ΤΕΤΡΑΠΟΔΕΣ ΒΟΛΤΕΣ»
Πάρκο Ναυαρίνου, 19:00

Ασφαλής μετακίνηση με τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, από το πάρκο Ναυαρίνου έως την πλατεία Φλέμινγκ. Μαζί μας θα είναι διάσημος εκπαιδευτής, κτηνίατροι και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους φιλόζωους και τα ζωάκια τους.

ΤΡΙΤΗ 21/9
«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ»

Ένας μεγάλος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Κάθε νηπιαγωγείο θα ετοιμάσει ένα παραμύθι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας με τις δασκάλες τους, θα «γεννήσουν» το πρώτο βιβλίο που θα εκδοθεί με θέμα την ΕΕΚ. Το ωραιότερο παραμύθι θα είναι ο τίτλος του βιβλίου και θα μπει στο εξώφυλλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9
«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»
Οδ. Μυκόνου στο ύψος του 10ου Δημοτικού Σχολείου, 17:00-20:00

Η οδός Μυκόνου θα παραδοθεί σε μικρούς και μεγάλους για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ κιμωλίας. Οι καλλιτέχνες της πόλης μας θα έχουν την δυνατότητα μέσα από ξεχωριστά και ευφάνταστα σχέδια, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να εκφράσουν τα δικά τους όνειρα για την μετακίνηση στην Ηλιούπολη. Οι μικροί μαθητές καθώς και οι περαστικοί θα έρθουν σε επαφή με μια διαδραστική παράσταση που θα αποτυπώσει, μέσα από καλλιτεχνικά σχέδια στην άσφαλτο, την ανάγκη των παιδιών να έχουν μια υγιή και εύκολη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ