Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Βίλα Ζωγράφου περνά σε μια νέα εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, υπέγραψε με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε, Εύης Τατούλη, προγραμματική σύμβαση σύνταξης μελέτης για την πλήρη αναβάθμιση και ενοποίηση του κοινόχρηστου χώρου 26 στρεμμάτων του κτήματος Ζωγράφου και των παρακείμενων χώρων.

Ο σκοπός της συνολικής επέμβασης είναι η λειτουργική ανάπλαση και η αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου χρησιμοποιώντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού για την δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, με παράλληλη αύξηση του διαθέσιμου χώρου πρασίνου. Η χωρική αναβάθμιση, θα προσδώσει στοιχεία μιας νέας «ταυτότητας» επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο του χώρου, ως τοπόσημο για το Δήμο Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός στο πλαίσιο της σύμβασης, θα παραδώσει, άμεσα, στον Δήμο Ζωγράφου Τοπογραφικές, Αρχιτεκτονικές, Φυτοτεχνικές, Ηλεκτρομηχανικές και υδραυλικές μελέτες καθώς και ολοκληρωμένα τεύχη δημοπράτησης καθιστώντας την δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο του Δήμου πιο εφικτό από ποτέ.

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας είπε: «Ξεκινάμε τον σχεδιασμό της ολικής ανάπλασης της Βίλας Ζωγράφου και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων που θα αποτελέσουν ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της πόλης, απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιταγές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε τα έργα που αλλάζουν τον Δήμο Ζωγράφου και τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη πόλη, φιλική στους κατοίκους και απαντάμε με πράξεις σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Πόλης μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ