Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Παλλήνης ζητά μείωση στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, σε ολόκληρο τον Δήμο Παλλήνης, στα ίδια επίπεδα πριν την αύξηση τους, ζήτησε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, με εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης τόνισε, ότι, «η μείωση των αντικειμενικών αξιών είναι απολύτως αναγκαία ώστε να αποτυπώνεται υγιώς η πραγματικότητα στην αγορά, χωρίς στρεβλώσεις και αδικίες, καθώς, η αύξηση τους από την 1η Ιανουαρίου 2022, οδήγησε σε:
· Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των μεταβιβάσεων.
· Παράλογη εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων.
· Τεράστιες αδικίες στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, πλήθος ευάλωτων νοικοκυριών.

Είναι αδιανόητο, συμπολίτες μας με πενιχρά εισοδήματα, να χάνουν το δικαίωμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το επίδομα στέγασης, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ κλπ.

Είναι εξωφρενικό, ανάπηροι συμπολίτες μας να χάνουν αναγκαία εισοδήματα επειδή ανέβηκε υπερβολικά, άδικα και αναιτιολόγητα, η αντικειμενική αξία του σπιτιού τους», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Ζούτσος.

Υπογράμμισε ακόμα, ότι, «οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ μεγαλύτερες από το Μέσο Όρο της αγοραίας τιμής » και ότι «από πουθενά δεν προκύπτει βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και της αγοράς, αλλά αντιθέτως υπάρχει στασιμότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ