Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Eλληνικό – Αργυρούπολη: Προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη “Ξανά η πόλη μπροστά” προτείνει στη δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης κάποιες προτάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης της πόλης.

Αναλυτικά η επιστολή της παράταξης:

“Μετά τις εξαγγελίες σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης (καφέ, εστιατόρια κλπ.), φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους. Ο τομέας της εστίασης είναι ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, που στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας, και αποτελεί χρέος μας ως Δήμος να τον στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό.

Για αυτό ώς παράταξη προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή:

✅ Να μειωθούν για όλους τους χώρους εστίασης, μέχρι το τέλος του 2020, τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

Σκοπός είναι οι χώροι εστίασης να μπορέσουν να διατηρήσουν μεγάλο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

✅ Να κληθούν οι επαγγελματίες άμεσα να υποβάλουν αιτήσεις για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, προτείνοντας οι ίδιοι τον χώρο και τον τρόπο ανάπτυξής τους.

✅ Να καταγραφεί και να σχεδιαστεί άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας η εφαρμογή του μέτρου σε κάθε διαθέσιμο χώρο

Ως παράταξη θα είμαστε δίπλα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση αυτή, με ουσιαστικές προτάσεις.

Καλούμε άμεσα την Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει τις παραπάνω προτάσεις μας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ