Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η παροχή υποβολής γυναικών σε Τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το τεστ είναι εντελώς δωρεάν και πραγματοποιείται στα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου. Δικαίωμα να εξεταστούν έχουν όλες οι γυναίκες του Δήμου, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες.

Εκτός από τη διενέργεια του τεστ, οι γυναίκες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μετά την άρση των περιορισμών λειτουργείας των ιατρείων λόγω του κορωνοϊού.

Οι γυναίκες εξετάζονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και τον έγκαιρο εντοπισμό όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά το τέλος της περιόδου. Πριν την εξέταση: να μην έχουν γίνει πλύσεις τοπικά για δύο έως τρεις μέρες και να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για δύο ημέρες πριν την εξέταση.

Το ιατρείο λειτουργεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της δομής των ΚΕΠ Υγείας και μέσω της συνεργασίας του δήμου μας με το Γ.Ν.Μ. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Τη λήψη των τεστ διενεργεί Μαία του Ιατρείου Οικογενειακού Προγραμματισμού του νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα.

Οι εξετάσεις γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο 2132026090 & 210-9961973 (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη. Ώρες επικοινωνίας: 9:00 – 13:00).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ