Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Χάντμπολ στα rapid test του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία διεξήχθη για μια ακόμη φορά η διενέργεια rapid test για τους πολίτες στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Βρεθήκαμε έξω από το Δημαρχείο της πόλης όπου οι έλεγχοι έλαβαν χώρα από κλιμάκια των Κινητών Συνεργείων Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, δωρεάν για όσους κατοίκους της πόλης ενδιαφέρονταν.

Τα τεστ ήταν ρινικά ενώ τα αποτελέσματά τους, όπως σε όλα τα rapid, βγήκαν μέσα σε λίγα
λεπτά έτσι ώστε να είναι άμεση και η ενημέρωση των πολιτών. Και τα 180 δείγματα των test που ελήφθησαν ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι τα rapid test λογίζονται στην ίδια κατηγορία με τα self test, δύναται δηλαδή να δηλωθούν από τους εργαζόμενους στις ειδικές πλατφόρμες αναφοράς όπου αυτό απαιτείται, ενώ η βεβαίωση διεξαγωγής και αποτελέσματός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περιπτώσεις που χρειάζεται (πχ ταξίδι κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πέμπτη φορά (μία σε κάθε αντίστοιχο μήνα από τις αρχές 2021) που γίνονται rapid test στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με τα αποτελέσματα, μολονότι δειγματοληπτικά, να αποδεικνύουν ότι το ιικό φορτίο της πόλης βαίνει μειούμενο.

Όπως μαθαίνουμε μεγάλο ποσοστό σημειώνουν και οι εμβολιασμοί στο Δήμο, κάτι που ίσως παίζει και αυτό ρόλο στα χαμηλά ποσοστά των κρουσμάτων, μηδενικά μάλιστα στην περίπτωση της τελευταίας δράσης rapid test. Άλλωστε, το Ηράκλειο έχει δικό του εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί στα τοπικά ιατρεία ΠΕΔΥ (λεωφ. Ηρακλείου 421) και, σε συνδυασμό με το Mega Εμβολιαστικό της HELEXPO, αλλά και το Νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, δίνουν στους κατοίκους του Ηρακλείου πολλές επιλογές.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα της τελευταίας δράσης, η αντιπροσωπεία αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Χάντμπολ κοριτσιών, προσήλθε στο Δημαρχείο για να κάνει τεστ.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ