Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Συμμετοχή του Σ.Π.Α.Π. στη 2η Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Δήμου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην 2η διευρυμένη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου.

Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, στην οποία έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την εξαιρετική συνεργασία και τόνισε ότι οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στην διάθεσή τους τα 30 πυροσβεστικά και βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου, βοηθούν σημαντικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κοινή προσπάθεια για τα δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμαρχο και τους αιρετούς του Δήμου Διονύσου, για την υπευθυνότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του Δήμου Διονύσου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε όλους , για την διαχρονικά άριστη συνεργασία που έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε και για την παρούσα αντιπυρική περίοδο.

Ο Σ.Π.Α.Π. θα είναι κοντά στον Δήμο Διονύσου όπως διαχρονικά κάνει συνδράμοντάς τον σε ότι χρειασθεί.

Ο Σύνδεσμος θα στείλει στον Δήμο έναν τετράμηνο συμβασιούχο εργαζόμενο με σκοπό να βοηθήσει στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις και κατά τις ημέρες υψηλού σταδίου επικινδυνότητας, θα λειτουργεί ως πυροφύλακας στο σημείο που θα του υποδειχθεί από τα στελέχη του Δήμου. Με έξοδα του Συνδέσμου θα τοποθετηθεί ένα καινούργιο πυροφυλάκειο στην θέση Αχλαδούλα Αγίου Στεφάνου.

Επίσης θα διατεθεί χωματουργικό μηχάνημα στα πλαίσια σύμβασης που έχει συνάψει ο Σύνδεσμος για συντήρηση Δασικών Δρόμων πάντα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης.

Τέλος θα συνεχισθεί και για τα επόμενα δύο χρόνια η παραχώρηση των 2 Πυροσβεστικών – Εκχιονιστικών Μηχανημάτων από τον Σύνδεσμο στον Δήμο Διονύσου.
Εύχομαι σε όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Διονύσου Γιούλα Λακαφώση, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Θανάσης Κρητικός, Τοπικοί Σύμβουλοι από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Δασαρχείων Πεντέλης και Πάρνηθας καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου Διονύσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ