Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“ΣΤΟΠ στις ανεμογεννήτριες”: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες Λαυρεωτικής – Σαρωνικού στο Πάνειο Όρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλος αριθμός δημοτών συμμετείχε στη συμβολική πεζοπορία στο Πάνειο όρος, που διοργάνωσαν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, στο πλαίσιο των δράσεων για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και διάσωσης αυτού του σημαντικού και ξεχωριστού βουνού της Ανατολικής Αττικής.

Οι δημότες του Σαρωνικού με σημείο εκκίνησης τον Προφήτη Ηλία, συνάντησαν στο μέσο της διαδρομής τους δημότες της Λαυρεωτικής που ξεκίνησαν από Βάση της Αεροπορίας στο Ανατολικό Πάνειο. Συμβολικό ήταν και το σημείο συνάντησης, από όπου φαίνονται η Κερατέα, τα Καλύβια, μαζί βεβαίως με τη Μακρόνησο, το Σαν Τζώρτζη και πολλά νησιά των Κυκλάδων, αφού όπως αναφέρουν το Πάνειο αποτελεί τον “πνεύμονα” και τα “μάτια” των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απευθυνόμενος στους πολίτες ενημέρωσε ότι κερδήθηκε μια πρώτη, μικρή αλλά σημαντική νίκη: “O Δήμος μας κατέθεσε στις 27/5 αίτηση αναστολή και ακύρωσης του με αποτέλεσμα να ανασταλεί αυτοδικαίως για 2 μήνες η εκτέλεση των εργασιών. Σε αυτούς τους δύο μήνες μας δίνεται όλη η δυνατότητα να οργανωθούμε, να ενημερώσουμε τους δημότες, να γνωστοποιήσουμε στους βουλευτές της Περιφέρειας, αλλά και στους Περιφερειακούς Συμβούλους τόσο τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων, όσο και την ομόθυμη και ισχυρή βούληση των συνδημοτών μας να σταματήσει το έργο. Κερδίζουμε χρόνο για να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας και τον αγώνα μας.”

Ο Δήμαρχος Λαυρετικής Δημήτρης Λουκάς τόνισε ότι τη Δευτέρα 1/6 στις 12.00 καταθέτει επίσης ασφαλιστικά μέτρα αναστολής εκτέλεσης του έργου και ακύρωσης της άδειας: “Χωρίς να είμαστε αντίθετοι με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τοποθέτησή τους στο Πάνειο όρος. Εκτιμώ ότι το έδαφος είναι εξαιρετικά γόνιμο, ώστε αξιοποιώντας όλα τα νομικά εργαλεία να κερδίσουμε μια δίκαιη υπόθεση για το Δήμο μας, μια δίκαιη υπόθεση για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η κινητοποίηση, η συμμετοχή των συμπολιτών μας που αποτυπώνει και τη ρητή τους απόφαση να διασώσουν την ακεραιότητα του βουνού.”

Κοινή διαπίστωση αλλά και δέσμευση των δημοτικών αρχών και των πολιτών είναι η ανάληψη περαιτέρω συλλογικών δράσεων μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε η εγρήγορση και η επαγρύπνηση να είναι διαρκής, η δε συμμετοχή να γίνει ακόμη πιο μαζική. Για την επόμενη δράση στο Πανί θα υπάρξει ενημέρωση εντός της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ