Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές Λυκείων του Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ» και βασικό αίτημα «οι αρμόδιοι να πάρουν άμεσα μέτρα για την ασφάλειά τους για να ανοίξουν τα σχολεία τώρα», οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου απηύθυναν γενικό κάλεσμα στους συμμαθητές τους σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, στην πλατεία Μανδηλαρά.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή τη κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτό το κείμενο με σκοπό την ευαισθητοποίηση σας .Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν την υγεία των μαθητών, τωνεκπαιδευτικών και των εργαζόμενων από την πανδημία.

Ως μαθητές και ως η νέα γενιά, διεκδικούμε τη μόρφωση σε ασφαλείς αίθουσες και ασφαλή σχολεία.

Αρνούμαστε να στοιβαζόμαστε, 25-27 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε μια αίθουσα με μέγιστη χωρητικότητα 20 ατόμων, όταν στους εξωτερικούς χώρους απαγορεύεται και κατακρίνεται η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων (!!!) και μάλιστα με απόσταση 1.5 μέτρου. Αρνούμαστε την προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας και καταδικάζουμε την αντισυνταγματική Υπουργική Απόφαση που στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση από τους μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και προτρέπει τους παιδαγωγούς να λειτουργούν ως καταδότες των μαθητών που υψώνουν το ανάστημα τους για όσα θέλουν να διεκδικήσουν.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ο αριθμός των μαθητών να μην υπερβαίνει τους 15 ανά τάξη. Ακόμα, απαιτούμε προσλήψεις εκπαιδευτικών και ικανοποιητικού αριθμού καθαριστριών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου. Επιπρόσθετα, απαιτούμε την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.

Τέλος, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε το σεβασμό στη ζωή των μαθητών,των εκπαιδευτικών, των γονιών μας και όχι την ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Η κινητοποίηση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης καιαποστασιοποιείται από κάθε είδους κομματικά συμφέροντα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ