Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Κρούσμα κορωνοϊού στο Δ. Γαλατσίου – Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητούν οι εργαζόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους εργαζόμενους απαιτεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) εργαζομένων στον Δήμο Γαλατσίου με αφορμή κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Δημαρχείο.

Υπογραμμίζει την ανάγκη με ευθύνη της διοίκησης να γίνει προμήθεια ή αναπλήρωση των άμεσων μέτρων προστασίας των εργαζομένων, όπως αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, κλπ και να υπάρξει πλήρης τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις δημόσιες υπηρεσίες (καραντίνα) σε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με την εργαζόμενη.

Η εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον Covid-19 την περασμένη Πέμπτη, μετά από τεστ που πραγματοποίησε, αφού πρώτα είχε νιώσει αδιαθεσία.

Το ίδιο απόγευμα η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Δημαρχείου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή 2 Οκτώβρη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απολύμανση των σχετικών χώρων. Η ΔΑΣ καταθέτει ένα πλαίσιο αιτημάτων για διεκδίκηση από τους εργαζόμενους. Απαιτεί συγκεκριμένα:

• Τώρα δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.

• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο κάλυψη από το κράτος.

• Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ανάλογα με τις ανάγκες.

• Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

• Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού, για καθαριότητα και έλεγχο εφαρμογής των μέτρων υγιεινής στις εκπαιδευτικές δομές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ