Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τα ψυχικά νοσήματα στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 η Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Όσοι επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο πρωινό το Δημαρχείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τρεις φορείς ψυχικής υγείας με τους οποίους η Κοινωνική Υπηρεσία έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, ήτοι με α) το Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας», β) το Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και γ) το Οικοτροφείο «Επανένταξη» της ΜΚΟ Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι φορείς μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, παρουσίασαν έργα των ωφελούμενών τους, τα οποία στόλισαν την είσοδο του Δημαρχείου και παράλληλα προβλήθηκαν σχετικά βίντεο. Εξάλλου τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι επισκέπτες του Δήμου συμμετείχαν σε δράση που περιλάμβανε τη συμπλήρωση ειδικά διαμορφωμένων φύλλων, όπου έγραψαν τι σημαίνει ψυχική υγεία για εκείνους και όλοι μαζί στόλισαν το «Δέντρο της Ψυχής»!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Το δικό μου βραχάκι», το οποίο συντονίστηκε επιτυχώς από συνεργάτιδες της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ