Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Στο EuroMed 2021 συμμετείχε το Μουσείο Ιστορίας Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021, διεξήχθη το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EuroMed 2021).

Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.- Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς(UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage και EU-ERA Chair on Digital Cultural Heritage) , το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Εργαστήριο του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής-Σχολή Μηχανικών ) και τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”. Το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση της Επιστήμης με τον Ελληνικό Πολιτισμό με επίκεντρο την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τον πολιτιστικό τουρισμό και έχει παγκόσμια απήχηση.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

 

Στο θεματικό πεδίο «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ» συμμετείχε το Μουσείο Ιστορίας Δήμου Βύρωνα με παρουσίαση poster. Την εισήγηση επιμελήθηκε και παρουσίασε η επικεφαλής της Ομάδας Διοίκησης Έργου για το Μουσείο, Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δώρα Ξυλογιάννη.

Με αφορμή το συνέδριο ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης τόνισε: «Εργαζόμαστε εντατικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας του Μουσείου Ιστορίας Βύρωνα και ο Δήμος μας φροντίζει να δίνει το παρόν σε σημαντικές εκδηλώσεις που αφενός συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση μας γύρω από το θέμα αυτό και αφετέρου κοινοποιούν σε έναν ευρύτερο κύκλο την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα μουσείο αντάξιο της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βύρωνα, που παράλληλα θα αποτελεί κληρονομιά και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ