Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης – Παρούσα η Ν. Κεραμέως

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2020-21.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιπεριφεριάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πεντέλης Άρτεμις Αργύρη, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ντίνα Λαζή, Άγγελος Παλαιοδήμος, Ιωάννης Ζώης, Νίκος Τόλιος, Γεώργιος Τζεβελέκας, Παναγιώτης Κρανιώτης, Σπύρος Φρεμεντίτης, Ελένη Γκρέτσα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Κολοβός και Πεντέλης Φίλιππος Φιλιππίδης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης Σέβη Πάχνη, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης Αιμιλία Λεονταρίτου, και οι Λυκειάρχες του Λυκείου Μελισσίων Ευάγγελος Σκορδάς και του Λυκείου Πεντέλης Κλειώ Καραγιαννοπούλου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Φωτεινή Μαρκαντώνη.

Στο χαιρετισμό της προς τους μαθητές η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη σε σας τους μαθητές για τις προσπάθειές σας για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις και τις εξαιρετικές σας επιδόσεις.

Θέλω από καρδιάς να σας πω ένα μεγάλο μπράβο, διότι υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες πετύχατε το στόχο σας. Καταβάλλατε προσπάθεια και εντέλει πετύχατε αυτό το οποίο επιθυμούσατε. Πρέπει όμως να πω ότι ένα μεγάλο μπράβο ανήκει και στις οικογένειές σας που ήταν δίπλα σας και σας στήριξαν σε αυτή την μεγάλη δοκιμασία. Και βεβαίως τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό χωρίς τους εκπαιδευτικούς σας, που σας συνόδεψαν όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο και δη τα τελευταία πολύ κρίσιμα χρόνια προκειμένου να πετύχετε ένα τεράστιο στόχο την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμούσατε.

Αγαπητά παιδιά ένας υπέροχος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας. Πραγματικά εύχομαι να αδράξετε την κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μπροστά σας, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και τους επιστημονικούς και τους κοινωνικούς και να ικανοποιήσετε όλους τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας».

Ακόμη, απευθυνόμενη στους μαθητές και τους γονείς τους η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ανέφερε συν τοις άλλοις: «Είμαι χαρούμενη που φέτος καταφέρνουμε να διοργανώσουμε και πάλι την εκδήλωση της βράβευσης των μαθητών του Δήμου μας. Των μαθητών που κατάφεραν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο παρά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώσαμε όλοι τα τελευταία δυο χρόνια με την πανδημία.

Παρά τις δυσκολίες τα καταφέρατε! Κόποι και ξενύχτια. Μαθήματα δια ζώσης αλλά και με τηλεκπαίδευση… Και σας αξίζουν συγχαρητήρια.

Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς σας που στάθηκαν στο πλευρό σας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας στον αγώνα που καθημερινά δίνουν ώστε οι μαθητές να επιτυγχάνουν στους στόχους τους.

Εύχομαι από καρδιάς τα εφόδια που πήρατε από τους καθηγητές αλλά και από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν στην νέα ακαδημαϊκή ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Η φοιτητική ζωή θα σας πω εγώ, καθώς θυμάμαι και τα δικά μας, είναι από τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας. Η περίοδος αυτή ξεκίνησε για εσάς. Ζήστε τη, έντονα και με κάθε μέσο και τρόπο. Αλλά και με διάβασμα και μέθοδο. Το Πτυχίο σίγουρα θα σας χρειαστεί…

Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς τους Δήμου για την παρουσία τους, τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αλλά κυρίως εσάς τους πρώην μαθητές και νυν φοιτητές που μας χαρίζετε ελπίδα και αισιοδοξία, γιατί μέσα από τη δική σας επιτυχία βλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον να ανατέλλει….

Καλή δύναμη στο νέο σας αγώνα, καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, με πολλές επιτυχίες και χαμόγελα».

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη στο χαιρετισμό της προς τους μαθητές τόνισε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ για να επιβραβεύσουμε τα παιδιά μας για την μεγάλη επιτυχία τους. Θέλω να σας συγχαρώ όλους, όλα τα παιδιά για τον αγώνα που δώσατε κάτω από δύσκολες συνθήκες γιατί φέτος λόγω της πανδημικής κρίσης βιώσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Συγχαρητήρια σε σας και στους γονείς σας για τον αγώνα που δώσατε και κυρίως για το γεγονός ότι τα καταφέρατε. Αξίζετε τον θαυμασμό μας και την αναγνώριση μας για όλα αυτά που πετύχατε.

Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σας από δω και πέρα. Να το χαρείτε να περάσετε καλά να διαβάσετε να έχετε επιτυχίες και καλή πρόοδο».

 

Τέλος, η Πρόεδρος της ΠΕΔ Φωτεινή Μαρκαντώνη από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βραβεύουμε σήμερα, την επικράτηση των αξιών που πρέπει να οικοδομούν την κοινωνία μας.

Δημιουργική φιλοδοξία και ευγενής άμιλλα, συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας της σκέψης και της γνώσης, βελτίωση των προσωπικών δυνατοτήτων με μέτρο το ήθος, είναι οι αρχές που πρέπει να εμπνέουν την προσπάθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο ξεκίνημα της προσωπικής τους διαδρομής.

Αν επικρατούν αυτές οι αρχές, τότε και μόνον τότε, θα έχουμε δικαίωμα όλοι εμείς ως κοινωνία να λέμε ότι σε πείσμα της καθολικής ισοπέδωσης παραμένουμε δικαιολογημένα αισιόδοξοι.

Έχουμε διοργανώσει τη σημερινή εκδήλωση για να τιμήσουμε την αριστεία, να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε την αξία της παιδείας, της κοπιαστικής εργασίας, της υπέρβασης ως στάση ζωής που θα οδηγήσει στην πρόοδο της κοινωνίας.

Σε μια συγκυρία δύσκολη λόγω της υγειονομικής κρίσης, ανταποκριθήκατε με επιτυχία, επιμονή και συνέπεια και επιτύχατε την εισαγωγή σας στα ανώτερα ιδρύματα.

Σε μια Ελλάδα που σήμερα καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, προσβλέπουμε όλοι σε μία νέα αρχή, οραματιζόμαστε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας και προσδοκούμε όλες εκείνες τις μεγάλες αλλαγές και προοπτικές που θα διαμορφώσουν νέες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, που θα την κρατήσουν στην πατρίδα και δε θα την ωθούν πλέον στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Θα ήθελα και πάλι να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γιατί μας δίνετε τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους δασκάλους και τους γονείς σας που στέκονται δίπλα σας αφανείς ήρωες και συμπαραστάτες στηρίζοντας τις προσπάθειές σας και ενθαρρύνοντας τα όνειρά σας.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σας και στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σας, την ακαδημαϊκή».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ