Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Νέος εξοπλισμός συλλογής αποβλήτων παραδόθηκε από την Περιφέρεια στο Δήμο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την παράδοση σήμερα στον Δήμο Βύρωνα, 4 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 925 καφέ κάδων, συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλο. Στη διαδικασία παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Βύρωνα κ. Κ. Αγγέλης, Μ. Καραγιάννης, Χ. Σπυρόπουλος, Δ. Κόκκαλης και η κα Λ. Κλωνάρη.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε σήμερα εδώ στο Δήμο Βύρωνα, την διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια, που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για το πώς πρέπει πλέον να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα στις πόλεις της Περιφέρειάς μας. Ο Δήμος Βύρωνα, υπό την δημαρχία του Γρ. Κατωπόδη, επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα και συντάσσεται μαζί μας στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Τα οφέλη από αυτή την προσπάθεια είναι πολλά, τόσο σε επίπεδο βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσο και στην εξοικονόμηση πόρων. Επιπλέον, όμως, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ότι «κλειδί» στην επιτυχία της προσπάθειας που κάνουμε ως Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής μας, είναι η ανταπόκριση και η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Θέλω, λοιπόν να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και την ομάδα του που δυναμώνουν με έναν ακόμη κρίκο την αλυσίδα που δημιουργουμε για τη σωστή διαχείριση στερεών αποβλήτων και η οποία θα μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε μια Περιφέρεια – πρότυπο στην «πράσινη» ανάπτυξη».

 

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ πάρα πολύ την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη τον κ.Πατούλη όπως και τον ΕΔΣΝΑ για την παράδοση σήμερα των τεσσάρων αυτών σύγχρονων απορριμματοφόρων για τη συλλογή βιοαποβλήτων καθώς και των 925 καφέ κάδων για τη συλλογή αυτών. Είναι μία σοβαρή προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη βοήθεια προς το περιβάλλον. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αξιοποιήσουν αυτή την κατάσταση και ταυτόχρονα θα έχουν και να ωφεληθούν, από το λίπασμα το οποίο θα παίρνουν, το κομπόστ για τα λουλούδια τους. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα ανταποκριθούμε στο μέγιστο καθώς οι δυνάμεις και η ομάδα μας είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Σημειώνεται, ότι τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ