Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Εκπροσώπηση του Δήμου Βριλησσίων σε ευρωπαϊκή ημερίδα διαχείρισης απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις εργασίες της ημερίδας στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, με θέμα την Πρόληψη Επαναχρησιμοποίηση Διαλογή στην πηγή (ΔσΠ) και την Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ευρώπης.
Στην παρέμβασή του, ο κ.Μαυραγάνης τόνισε την ανάγκη αποκέντρωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων με χωριστή διαλογή στην πηγή σε όλους τους Δήμους της χώρας μας και της Ευρώπης, αντί των αναχρονιστικών πρακτικών ταφής και καύσης. Επίσης, επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας και η αρμόζουσα πολιτική βούληση για την υπέρβαση των εμποδίων που θέτουν παραδοσιακοί οικονομικοί δρώντες στην αξιοποίηση των νέων μοντέλων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή στη χώρα μας.
Ο Δήμος Βριλησσίων είναι πρωτοπόρος πανελλαδικά στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση με χωριστή συλλογή των απορριμμάτων στην πηγή και ο μοναδικός Δήμος που διαθέτει ολοκληρωμένο ρεύμα καφέ κάδου συλλογής οργανικών (μαγειρεμένων και αμαγείρευτων) κοντά σε κάθε νοικοκυριό. Μια εφαρμοζόμενη πολιτική που σημαίνει μείωση στα δημοτικά τέλη (επιπλέον 5% για το 2018) και ενεργό συμβολή στην τόνωση της εργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στον τόπο μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ