Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Πυρά” Πατούλη προς Δούρου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κρισιμότητα των έργων διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου επανέρχεται η Διοίκηση του Δήμου με νέο έγγραφό της προς της Περιφέρεια Αττικής μετά από την εξάμηνη «σιωπή» των υπηρεσιών της.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλει ότι περιμένει εδώ και έξι μήνες να οριστεί συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

«Μετά από τη σειρά νέων προφορικών οχλήσεων το τελευταίο διάστημα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επανέρχεται στο θέμα αφού από τη διαβίβαση της οριστικής μελέτης στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 με το υπ. αριθμ. 57847/04-12-2017, έχει ήδη παρέλθει ένα εξάμηνο, και ουδεμία ενημέρωση ή εξέλιξη έχει υπάρξει από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις η Περιφέρεια όχι μόνο δεν έχει πράξει το παραμικρό αλλά δεν έχει ορίσει ούτε μία συνάντηση με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου καλεί την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Δούρου έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση του κρίσιμου αυτού έργου για την ασφάλεια των πολιτών για να μην βρεθεί, ενδεχομένως, και πάλι στη δυσμενή θέση να μηνύει τον εαυτό της όπως συνέβη στην τραγική περίπτωση της Μάνδρας.

Θυμίζουμε ότι αν και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η σύνταξη και η χρηματοδότηση των μελετών, ωστόσο, ο Δήμος έχοντας ως επείγουσα προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, τις πραγματοποίησε με ίδιους πόρους, και ζητά από την Περιφέρεια που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου.

Εάν αδυνατεί να φανεί συνεπής και σε αυτή την αρμοδιότητά της, την καλούμε να παραχωρήσει στον Δήμο τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή του.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ