Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

“Πράσινο φως” για την μετεγκατάσταση της καθαριότητας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από συνεχή διαβήματα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και ανταλλαγές εγγράφων από τον Δεκέμβρη του 2015 με συναρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία, ο Δήμος κατόρθωσε να πάρει θετική άποψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (έγγραφο με αρ.πρ.6944/27-3-2018) και την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (έγγραφο με αρ. πρ. 4667/459/15-5-2018), για την μετεγκατάσταση του ΣΜΑ, του αμαξοστασίου και τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου σε συγκεκριμένη περιοχή εντός Βιοτεχνικού Πάρκου.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων που έχει ετοιμάσει και υποβάλει ο Δήμος, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος γίνεται ένας από τους λίγους Δήμους που θα διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις και αμαξοστάσιο, δεδομένου ότι η νόμιμη χωροθέτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «εύλογη παραμένει η απορία για ποιο λόγο η πλευρά της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. προχωράει σε εξώδικα και εμπρηστικές ανακοινώσεις κατηγορώντας ψευδώς τον Δήμο για αδράνεια, μιλώντας για «οικολογικό έγκλημα» και για ποιο λόγο ζητά να κατεδαφίσει η ίδια τις δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας που λειτουργούν στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της και παράλληλα να προστατέψει και να αναβαθμίσει συνολικά το χώρο του Άλσους όλα με δημόσια χρηματοδότηση (Δήμος, Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ). Η μετεγκατάσταση έχει δρομολογηθεί. Για ποιο λόγο οξύνουν την αντιπαράθεση με την πόλη;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ