Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Ανακύκλωση και Μείωση Απορριμμάτων” – Διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου – και υπό το συντονισμό του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού – διοργανώνει την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στις 19.00 (μετάδοση: maroussi.gr)  το διαδικτυακό Forum με θέμα την “Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανακύκλωση”.

Στόχος της εκδήλωσης όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπαταζόγλου, είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αλλά και όλων των πολιτών στην προστασία του Περιβάλλοντος, η ανάδειξή της σε πρεσβευτή της ιδέας της ανακύκλωσης καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας. Η στήριξη του Πράσινου Ταμείου και του Προέδρου του Στάθη Σταθόπουλου είναι σημαντική στην προσπάθεια αυτή.

Μέσα από την παραπάνω δράση, συνεχίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, θα γνωρίσουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης, θα μάθουμε για νέα ανακυκλώσιμα υλικά, θα αναλύσουμε με απλό και συνοπτικό τρόπο το νέο νομοσχέδιο ανακύκλωσης, την ευρωπαϊκή μας κατάταξη, τη δράση  εθελοντικών ομάδων αλλά και εταιριών ανακύκλωσης. «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει η καθημερινή καλή συνήθεια όλων» καταλήγει ο κ. Θ. Αμπατζόγλου.
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικά των νέων, προγραμματίζεται επιπλέον καμπάνια ενημέρωσης μέσω ειδικού εντύπου το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή με τον τίτλο: «Οδηγός Ανακύκλωσης», με όλες τις χρηστικές πληροφορίες.
Τέλος τη διαδικτυακή ημερίδα που θα μεταδοθεί ζωντανά την Τρίτη 29 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο site και τα social media του Δήμου Αμαρουσίου, θα συντονίσει ο Μαρουσιώτης Δημοσιογράφος της ΕΤ1 Κώστας Λασκαράτος.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Γιάννης Ιωαννίδης
Δημοτικός Συμβουλος Αμαρουσίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού

Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα

Μανώλης Γραφάκος
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
Tο νέο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση

Νίκος Χιωτάκης
Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – Πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς – Γεωπόνος
Reuse – Reduce – Recycle

Βασίλης Κόκκαλης
Αντιπεριφεριάρχης πολιτικής προστασίας, Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ
Η συμβολή του ΕΣΔΝΑ στην αποκομιδή απορριμμάτων και στην ανακύκλωση

Mάρα Αγγελίδου
Γενική συντονίστρια της «ΙnCommOn»
Νέες πηγές Ανακύκλωσης

Βασίλης Σφακιανόπουλος
Ιδρυτής εθελοντικής ομάδας Save your Hood
Ανακύκλωση και Εθελοντισμός

Σαλώμη Διακρούση 
Υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας ΑΦΗΣ
Ανακύκλωση Μπαταριών

Dr,Ιωάννης Χάλαρης
Στέλεχος Δήμου Αμαρουσίου
Ανακύκλωση και Δήμος Αμαρουσίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ