Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Δήμος Αλίμου: Ενημέρωση πόρτα – πόρτα για την ανακύκλωση τηγανόλαδων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αλίμου ξεκινά το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, ελπίζοντας στη συμμετοχή όλων των κατοίκων της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει εγκαταστήσει ήδη ειδικούς κάδους, όπου συλλέγονται τα τηγανόλαδα, στα ακόλουθα 10 σημεία της πόλης:

1. Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
2. Δημαρχείο Αλίμου
3. Λόφος Πανί (οδός Ευωνύμου)
4. Δημοτικό Κολυμβητήριο (μέσα στη Μαρίνα Αλίμου)
5. Έλλης & Τσουδερού
6. Οδός Θουκυδίδου & Καλαμακίου
7. Λεωφ. Κυθηρίων (εκκλησία Παναγίας Μυρτιδιώτισσας)
8. Λεωφ. Αλίμου και Επτανήσου
9. Λεωφ. Δωδεκανήσου & Ρόδου (εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα)
10. Λεωφ. Θεομήτορος & Κυπρίων Αγωνιστών (εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου)

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Αλίμου να βάζουν τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο (π.χ. άδειο μπουκάλι από νερό) και να τα ρίχνουν μέσα στον ειδικό κάδο.

Ο Δήμος μαζεύει τα τηγανόλαδα από τους κάδους και τα πηγαίνει σε ειδική μονάδα επεξεργασίας, όπου ανακυκλώνονται και μετατρέπονται σε γλυκερίνη και βιοκαύσιμο (βιοντίζελ, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 77% σε σχέση με το κοινό καύσιμο!).

Ταυτόχρονα, η εταιρεία που υποστηρίζει το σύστημα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, θα δίνει δωρεάν αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να υποστηρίζονται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (όπως ήδη γίνεται στον Άλιμο και με τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων).

Όλοι πρέπει να ενημερωθούν για τον νέο, οικολογικό και υπεύθυνο τρόπο ανακύκλωσης των τηγανόλαδων, ώστε να μην επιβαρύνεται άλλο το περιβάλλον και ταυτόχρονα να βοηθούνται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Δήμος Αλίμου θα προβεί και σε ενημέρωση με έντυπα πόρτα-πόρτα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ