Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο πρόγραμμα COSIE

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του συμμετοχή στο πρόγραμμα COSIE (Co-creation of Service Innovation in Europe) έχει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με τη δομή των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση που αφορά στην παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων του COSIE. Από την πλευρά του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και θα κάνει εισήγηση η Κατερίνα Ασημακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος , υπεύθυνη των Δημοτικών Λαχανόκηπων. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνεργάστηκε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο ερευνητικό πρόγραμμα με τη δομή των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Στη διάρκεια του προγράμματος έγιναν προσπάθειες να βελτιωθούν οι μέθοδοι διαχείρισης των Δημοτικών Λαχανόκηπων. Οι προσπάθειες είχαν σκοπό να καταγραφούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά και οι δυνατότητες που δίνονται για τη βελτίωση του δημόσιου τομέα γενικότερα.

Το πρόγραμμα COSIE

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την προώθηση του συμμετοχικού σχεδιασμού και τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό των υπηρεσιών που τους αφορούν. Θα αναδειχθούν οι βασικές παράμετροι και τα βασικά συμπεράσματα του προγράμματος. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην έννοια του «co-creation» – που αποδίδεται ως συμμετοχικός σχεδιασμός ή συν-δημιουργία/συν-διαμόρφωση. Η συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και στη διαμόρφωση πολιτικών και υπηρεσιών ήταν ουσιώδης.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: ΕΔΩ

Μπορείτε να λάβετε μέρος στη διαδικτυακή συνάντηση, μέσω της πλατφόρμας MSTeams: ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ