Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

“Είμαι εσύ, είμαι εγώ, είμαι εδώ!” στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 η εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» για να παρακολουθήσει και να απολαύσει αυτήν την, πράγματι, ενδιαφέρουσα και πολυεπίπεδη γυναικεία εκδήλωση που κατάφερε να ρίξει φως και να υπογραμμίσει τη μοναδικότητα και την πολυπλοκότητα συνάμα, τόσο του εαυτού μας όσο και της γυναίκας δίπλα μας.

Και ναι, ήταν μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και συγκινήσεις. Από την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγικής πραγματικότητας στα Τέμπη με μια θάλασσα από αναμμένα κεράκια που κρατούσε το κοινό έως την επική παράσταση της Αγγελικής Τουμπανάκη, τις βραβεύσεις των συμμετεχουσών και των συμμετεχόντων και το ανοιχτό cocktail bar van που υποδέχθηκε τους θεατές ολοκληρώνοντας με τον πιο υπέροχο τρόπο την μοναδική αυτή εκδήλωση.

Τη βραδιά άνοιξε με ένα δυναμικό χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Ελένη Καντζέλη ενώ ακολούθως ο εξαίρετος δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος συντόνισε με αξιοθαύμαστη πραότητα, ηρεμία και ευελιξία τις 6 ομιλήτριες καταφέρνοντας να τις «υποστηρίξει» ώστε να ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους, τις σκέψεις και τις απόψεις τους… Και ναι, το κοινό σχετίστηκε, κατάλαβε, ένιωσε, ταυτίστηκε.. Ναι, είμαστε όλες μία. Μια γροθιά, μια αγκαλιά.

Την πολύπτυχη πολυπλοκότητα όλων των λεπτών αποχρώσεων της ζωής μιας γυναίκας σκιαγράφησαν με αμεσότητα και απέριττο λόγο, η 82χρονη Σέρφερ που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, Αναστασία Γερολυμάτου, η Διασώστρια ΕΚΑΒ Δώρα Καραδήμα, η Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Πλοίαρχος και Γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, η Μαραθωνοδρόμος ΑμεΑ Ποθητή Κυνηγοπούλου, η Συγγραφέας, Μεταφράστρια και Συνιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Women On Top Στέλλα Κάσδαγλη αλλά και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.

Έλειψε η Ψυχολόγος/Ολυμπιονίκης, γυναίκα ορόσημο του ελληνικού κινήματος metoo Σοφία Μπεκατώρου λόγω ασθενείας, η οποία όμως δεν παρέλειψε να στείλει το ηχηρό της μήνυμα.

Ακολούθησε βράβευση των συμμετεχουσών αλλά και του συντονιστή της εκδήλωσης Θοδωρή Γεωργακόπουλου, με μια καλαίσθητη αναμνηστική πλακέτα.

Θερμές ευχαριστίες δόθηκαν και στην Εικαστικό και Επιμελήτρια Τέχνης Δώρα Μαλτέζου-Σκουτέρη για τα θαυμάσια «Πορτρέτα Γυναικών/ Ενδυματολογική μελέτη με κοστούμια και καπέλα του 19ου αιώνα» που είχε τοποθετήσει στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» προς τιμήν της εκδήλωσης. Κέρδισαν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου που συμμετείχε ως καλεσμένη και της Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης Πολίτη και Ισότητας των Φύλων Ελένης Καντζέλη, που τελούσε ως διοργανώτρια Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Μπέλλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Στέλιος Βαμβακούσης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Γιάννα Κωνσταντίνου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βάσω Αλεξίου.

 

Πηγή: athnews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ