Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Φωτογραφική Έκθεση «1821» του Ηλία Περγαντή: Εγκαίνια στον Εκθεσιακό Χώρο του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Ένωση Αρκάδων, φιλοξενούν έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή με τίτλο «1821», στον Εκθεσιακό Χώρο του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (1ος όροφος)

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, ώρα 18:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας: 9:00 – 21:00.

Μέσα από συνολικά 40 φωτογραφίες που αναπαριστούν διαφορετικά ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να αναβιώσουν με φωτορεαλιστικό τρόπο γνωστά ιστορικά γεγονότα και παραδοσιακά έθιμα της περιόδου πριν και μετά το 1821, καθώς και της απελευθέρωσης της χώρας από τον οθωμανικό ζυγό.

Στο επίκεντρο κάθε εικόνας βρίσκεται ο άνθρωπος, το συναίσθημα, η φορεσιά, αλλά και το ιστορικό γεγονός, ενώ κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ιστορικό κείμενο, ενισχύοντας έτσι τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της έκθεσης και κατατάσσοντας την σε επίκαιρη και ιδανική περιήγηση τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον ίδιο το φωτογράφο, ενώ θα παρουσιαστούν φορεσιές και άρματα των αγωνιστών του 1821, με χρήση αυθεντικών μουσειακών κειμηλίων που θα βρίσκονται στο χώρο.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την έκθεση «1821»

-Η έκθεση αποτελείται από συνολικά 100 φωτογραφίες.

-Για τους σκοπούς του έργου ο Ηλίας Περγαντής έχει ταξιδέψει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

-Ο φωτογράφος έχει συνεργαστεί με δεκάδες Πολιτιστικούς Συλλόγους και ομάδες ιστορικής αναβίωσης.

-Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει εθελοντικά πάνω από 1.000 άτομα στο συγκεκριμένο έργο και πάνω από 40 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Ομάδες Αναβίωσης.

-Η έκθεση φωτογραφίας «1821» από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις της χώρας.

-Την έκθεση έχει τιμήσει με την παρουσία και την υπογραφή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.

-Η έκθεση έχει φιλοξενηθεί στο επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Βουλής

Πηγή: athnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ