Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 οι Δήμαρχοι Β. Ζορμπάς και Γ. Μαρκόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ως οικοδεσπότης της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40), αλλά και επόμενος πρόεδρος του Δικτύου για το 2023, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υποδέχθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων 69 δημάρχους από 73 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων.

Στη Σύνοδο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 69 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλα τα Βαλκάνια, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπροσώπηση 38 ελληνικών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Γαλατσίου και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κοινής πορείας για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι 69 δήμαρχοι που συμμετείχαν έστειλαν ένα ​ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αισιοδοξίας​.​

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη καθώς και τους υπόλοιπους ομολόγους του.

 

 

 

 

Ακόμη, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αθηναίων για την τιμητική πρόσκληση ​και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εξαιρετικά σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ως ο νέος πρόεδρος του Β-40.

 

 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων B40 ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης παρέλαβε από τον ομόλογό του Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου την προεδρία του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων B40 για το 2023. Ο κ. Μπακογιάννης έστειλε ένα μήνυμα σε όσους βλέπουν με ζοφερά χρώματα το μέλλον των Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας πως 73 πόλεις από 10 χώρες στέκουν η μία στο πλευρό της άλλης, ενωμένες σα γροθιά, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη. Ειδικότερα όπως τόνισε: “είμαστε αλληλεξαρτώμενοι και αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, δεν θα μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ