Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”: “Ναι” σε δύο σημαντικά έργα για το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχάριστα νέα έλαβε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αφού δόθηκε το “πράσινο φως” για δύο σημαντικά έργα από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Συγκεκριμένα, τα έργα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» και «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μετά από ενδελεχή έλεγχο των μελετών και των
δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν από τον Δήμο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του
Υπουργείου Εσωτερικών και την ακόλουθη Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ.
Πέτσα.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ένταξη των δύο αυτών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7.361.235,92 € αφορά την πρώτη από τις εννέα προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που είχε ευτυχή κατάληξη.

Δύο εμβληματικά έργα για την πόλη μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης. Με τις εντάξεις αυτές α) καλύπτεται με 3 εκ. ευρώ το απαιτούμενο ποσό για την δημιουργική επανάχρηση της ιδιοκτησίας Ιόλα – ποσό το οποίο δεν θα μπορούσε να διατεθεί από πόρους του Δήμου μας, και επιπλέον β) με χρηματοδότηση 4,35 εκ. ευρώ μια πρότυπη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη θα κοσμεί τη πόλη μας υλοποιώντας μια δέσμευση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προς του Πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ