Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Ελληνικού – Αργυρούπολης στον αγώνα για τις εγκαταστάσεις της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στις Αθλητικές εγκαταστάσεις Σουρμένων στο Ελληνικό η “Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά της Διεκδικητικής Αγωγής του Δήμου Γλυφάδας”.

Όπως τόνισε η Eπιτροπή: “οι λαοί και οι διοικήσεις των δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης έχουν εδώ και δεκαετίες αγαστή συνεργασία με γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων τους. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν διαμάχες και διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των δύο δήμων.

Η διεκδικητική αγωγή μέσω της οποίας ο δήμος Γλυφάδας εποφθαλμιά, ύστερα από 80 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από το 1963. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό), είναι μία προσωπική ενέργεια του κ. Παπανικολάου, η οποία βασίζεται σε έωλα δικονομικά μέσα και παρελκυστικές τακτικές.

Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρουμε το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!”

Η επιτροπή σημείωσε σε όλους τους τόνους ότι, οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να μείνουν δίχως απαντήσεις.

Όπως τονίστηκε η νομική και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι έτοιμες να αντικρούσουν σε όλα τα αρμόδια όργανα τις παρελκυστικές τακτικές που ακολουθεί ο δήμαρχος Γλυφάδας, καλώντας τον στα πλαίσια της καλής γειτονίας των δύο δήμων, να ανακαλέσει την απαράδεκτη αγωγή η οποία αποτελεί μελανή κηλίδα στις σχέσεις φιλίας των δύο δήμων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης ώστε οι δημότες των δύο δήμων αλλά και γενικότερα του παραλιακού μετώπου να ενημερωθούν για αυτές τις ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην αρπαγή μεταξύ των άλλων, αθλητικών εγκαταστάσεων στις οποίες αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Κλείνοντας την ενημέρωση τα μέλη της επιτροπής σημείωσαν ότι: “Ως δυνάμεις του διαλόγου και όχι της σύγκρουσης, ακολουθώντας τα πλαίσια καλής γειτονίας και συνεργασίας που χάραξαν εδώ και δεκαετίες ιστορικοί δήμαρχοι των δύο πόλεων, θα συνεργαστούμε ώστε οι σχέσεις των δύο δήμων να αποκατασταθούν με γνώμονα την νομιμότητα και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών μας”.

ΣΗΜ: Στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή συμμετέχουν οι παρατάξεις ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” και “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ” ενώ στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν σύλλογοι και φορείς της πόλης.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ