Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Μεγάλη συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχος ζωτικών σημείων και γλυκόζης στο αίμα του Δήμου Αγ. Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε ο προληπτικός έλεγχος ζωτικών σημείων και γλυκόζης στο αίμα, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Για την επιτυχία της δράσης, καταλυτική ήταν η εθελοντική συμμετοχή δύο επαγγελματιών Υγείας, της κας Βασιλικής Σμυρνή, Μαίας, και του κ. Μιχάλη Τσεντίδη, Νοσηλευτή καθώς και των μελών της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας δήμου Αγίας Βαρβάρας: «Δράση».

Περισσότεροι από 250 πολίτες έλεγξαν την αρτηριακή πίεση, τον κορεσμό οξυγόνου, τον σφυγμό, τη θερμοκρασία και τη γλυκόζη στο αίμα. Παράλληλα δέχθηκαν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και οδηγίες των επαγγελματιών υγείας. Η δράση εξελίχθηκε από τις 09:00 έως τις 13:00, στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας, σε κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην πρόγνωση και στην αντιμετώπιση των ασθενειών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είχαν την ευκαιρία να εγγραφούν στο ΚΕΠ υγείας, δημιουργώντας το δικό τους προφίλ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβαλλόταν οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας. O δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε σχετικά: «Για τη μακροζωία και την ευζωία μας, όπως ξέρετε, προνοεί και εργάζεται το ΚΕΠ Υγείας».

Η δράση πρόκειται να επαναληφθεί σύντομα και στις άλλες γειτονιές της πόλης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ