Ελάτε στην παρέα μας

Ατζέντα

Οι τελευταίες εκδηλώσεις της χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιούν δήμοι σύλλογοι και φορείς των βορείων προαστίων τις επόμενες ημέρες και ενώ μετρούμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

 

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
• Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού:  Στις 11 π.μ. διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Ρέμα Ποδονίφτη Φιλοθέη – Υδάτινες Διαδρομές στο Περιβάλλον και στον Πολιτισμό» στο Πρώην Δημαρχείο Φιλοθέης (Καλλιγά 31 και Ρενιέρη). Ελεύθερη Είσοδος.

• Διαλεκτικός Όμιλος Αμαρουσίου: Ο Όμιλος σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης του Δήμου διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστεί η Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο:«Ο τέταρτος μάγος – Το αλάτι και η ζάχαρη». Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία αποτελεί ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος «Γκασπάρ, Μελχιόρ και Βαλτάσαρ» του Michel Tournier από την Αγγέλα Γούναρη – Στεφανίδη, η οποία θα πραγματοποιήσει και την παρουσίαση. 
Η εκδήλωση θα γίνει, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).           

• Σύνδεσμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Οι  Αλησμόνητες Πατρίδες»: Ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί, στις 19:00, στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 – Ν. Φιλαδέλφεια) εκδήλωση με βασικό αντικείμενο την ομιλία του βραβευμένου Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου «Μικρά Ασία». Θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία. Είσοδος Ελεύθερη

Kυριακή 8 Δεκεμβρίου
• Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής « Ο Μέγας Αλέξανδρος»: Ο Σύλλογος πραγματοποιεί την επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου (Κουντουριώτου και Νεότητος).
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων αντιστράτηγος ε.α, και μέλος του Συλλόγου. Ο σύλλογός θα τιμήσει την εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Μελά καθώς και τους απόγονους γηγενών Μακεδονομάχων, Λάζαρο Αποστολίδη και Γεώργιο Ζυγογιώργο (από Καστοριά και Κοζάνη).

• Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph:  Η Σχολή και  ο Σύλλογος Κρητών  Πεύκης– Λυκόβρυσης «Τάλως» συνδιοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα  για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Οι  μαθητές και οι μαθήτριες της   Σχολής  θα επιχειρήσουν  να ζωντανέψουν οι μνήμες των ημερών της Ένωσης μέσω ιστορικής αναδρομής.
Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από κρητικούς  χορούς και τραγούδια  τα οποία θα αποδώσουν μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου καθώς  και μέλη του συλλόγου υπό τους ήχους παραδοσιακής  ορχήστρας.
Στο τέλος της εκδήλωσης  θα προσφερθεί  παραδοσιακό  κέρασμα .
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού  της Παγκρήτιας Ένωσης  καθώς και παραδοσιακής κρητικής ενδυμασίας και εργοχείρων θα εκτίθεται στους  χώρους υποδοχής του σχολείου .
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων  « Αγία Αιμιλία» της Ελληνογαλλικής Σχολής  Saint Joseph, στην οδό Θεσσαλονίκης  2,  Πεύκη.

• Δήμος Ηρακλείου Αττικής: O Δήμος και η Παιδική Χορωδία, στις 18:00, θα πραγματοποιήσουν, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού,  εκδήλωση  – αφιέρωμα για το παιδί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: τραγούδια, κείμενα και ποιήματα, προβολή power point. Την Διεύθυνση της παιδική χορωδίας έχει αναλάβει η Άννα Αθανασιάδου, στο πιάνο η Όλγα Τερζοπούλου

• Ένωση Κρητών Μεταμόρφωσης: H Ένωση και ο Δήμος Μεταμόρφωσης διοργανώνουν στις 19:00 εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς και Κύμης), λόφος Δηλαβέρη.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
• Δήμος Αμαρουσίου: Εκδήλωση με θέμα: «Εθισμός και κίνδυνοι στο Διαδίκτυο. Που σταματάει η χρήση και που αρχίζει η εξάρτηση» θα πραγματοποιήσει ο Δήμος στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

• Δήμος Χαλανδρίου: Ο Δήμος διοργανώνει μoυσικoφιλολoγική εκδήλωση  στη μνήμη τoυ Niκου Bασταρδή στις 18.00 oτην αiθoυσα τoυ Πνευματικού Kέvτρoυ τoυ Ι. Nαού Αγ. Nικολάoυ Χαλανδρiου (Κάτωθι Ι. Ν. Αγ. Νικολάου – Πλατεία Χαλανδρίου). Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ποιήματα Μαγάλων Ελλήνων Ποιητών και η Φιλαρμονική θα παίξει Γνωστά Μουσικά κομμάτια. Θα απαγγείλουν: Άννα Ανδριανού, Κων/νος Πρέκας, Ελένη Φιλίνη

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου
• Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»: Το Κέντρο σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς διοργανώνει ομιλία με θέμα «To stress και η επίδρασή του στην υγεία μας!», με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Κέντρου Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  κα Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη.Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί, στις 19:00 μμ, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς, (Διονύσου & Μυρσίνης 1, Κηφισιά).

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ