Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ -ΠΕΥΚΗ 2020: Θλιβερές διαπιστώσεις για ένα δήμο που έχει χάσει τον προσανατολισμό του….!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυναμική παρέμβαση με νέα ανακοίνωση κάνοντας ευθεία κριτική στη δημοτική αρχή, εξεδόθη από το γραφείο τύπου της “ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020”, όπου για ακόμη μια φορά δίνει το παρόν ταράζοντας τα νερά στην πολιτική ζωή της πόλης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Όταν τον Ιούνιο του 2014 κάποιοι συμπολίτες <έδιναν τα χέρια> για τη δημιουργία μιας ομάδας δημοτικού και κοινωνικού προβληματισμού, σκοπό είχαν να ενημερώνουν, να ακούσουν και να καταγράφουν τα δημοτικά δρώμενα με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, αλλά και να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα ή να επαινούν τα καλά και ωφέλιμα, ποτέ δεν πίστευαν πως θα έρθει ο καιρός που η πολλά υποσχόμενη νέα Δημοτική Αρχή τότε, θα χάσει τόσο επικίνδυνα τον προσανατολισμό της και θα αφεθεί στη δίνη των προβλημάτων της χωρίς δυνατότητα επιστροφής!!
Η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, εκείνη την εποχή, μεθυσμένη από την μεγάλη της επιτυχία, πολύ γρήγορα έπεσε στο μεγάλο κάθε φορά σφάλμα της αλαζονείας και της εγωιστικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να χάσει το βηματισμό της. Κι αυτό γιατί οι επιλογές των προσώπων που την στελέχωσαν τότε, προδίκαζαν ανεπιφύλακτα τις φυγόκεντρες συμπεριφορές των συνεργατών της, αφού ούτε πολιτική ομοιογένεια υπήρχε, ούτε όραμα για υλοποίηση διαφαινόταν.

Η μικρή μας ομάδα δεν είχε ούτε έχει ακόμα μερίδιο στην δημοτική εξουσία! Είχε όμως από την αρχή της ύπαρξής της το σθένος και την παρρησία να επισημαίνει κάθε φορά τα κακώς κείμενα είτε εντός είτε εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, να γράφει και να οραματίζεται ένα υποδειγματικό Δημοτικό Συμβούλιο, και ένα Δήμο που οι εκλεγμένοι του Άρχοντες θα προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις να υλοποιήσουν το υποτιθέμενο όραμά τους, αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν και προτιμήθηκαν από τους συμπολίτες μας.
Τότε μας έλεγαν πως εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε διότι δεν έχετε δήθεν καμμιά θεσμική ιδιότητα ούτε δημοτική εκπροσώπηση. Πόσο όμως γρήγορα δικαιωθήκαμε για όσα τότε και μέχρι τώρα υποστηρίζαμε!! Σήμερα τρία χρόνια μετά η χαμένη πυξίδα του ορθού δρόμου για τη Δημοτική Αρχή, οι αποσκιρτήσεις όχι απλών Δημοτικών Συμβούλων, αλλά όλων διατελεσάντων σε καίριες θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση του Δήμου, δείχνουν πως το ουσιαστικό νόημα της παρουσίας τους στα δημοτικά δρώμενα ήταν αλλότριες σκέψεις και αλλότρια προσωπικά οφέλη που μόνο κακό προξένησαν.
Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά? Ευθύνεται αυτός που έκανε τις αρχικές ανομοιογενείς επιλογές! Είναι σκληρό αλλά είναι μια πραγματικότητα! Μετά από τρία χρόνια σύμπλευσης, μετά από τρία χρόνια που ανερυθρίαστα και αδόκιμα πολλές φορές έλεγαν ναι σε όλα, έρχονται τώρα και γίνονται τιμητές των πάντων, έρχονται τώρα και καυτηριάζουν όσα επί τρία χρόνια κακώς ή καλώς ψήφιζαν!! Ω! του μεγέθους του λαϊκισμού και της προσωπικής προβολής. Ω! του μεγέθους του αποπροσανατολισμού του Δημοτικού Συμβουλίου από το ουσιαστικό νόημα της ύπαρξης και της αποστολής του!! Ω! του μεγέθους της απομάκρυνσής του από τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου μας που αναμένουν καρτερικά τη λύση τους!! Αλλά για όλα αυτά η μικρή μας ομάδα που τώρα πια είναι μεγάλη και δυνατή είχε μιλήσει νωρίς και είχε επισημάνει με όλες της τις δυνάμεις πως < ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβό είναι το αρμένισμα> γιατί ο καπετάνιος και το πλήρωμα έχουν προ πολλού εφησυχάσει αναπαυμένοι στις παραμορφωτικές της πραγματικότητας επίπλαστες δάφνες τους.
Λυπούμεθα πραγματικά που για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να γράφουμε και να κάνουμε διαπιστώσεις οδυνηρές. Ειλικρινά θα είμασταν περιχαρείς και αυτό πολλές φορές το έχουμε πράξει, να γράφουμε μόνο καλά επαινώντας και επιδοκιμάζοντας τη δράση και τις ενέργειες των κρατούντων. Αλλά δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γιατί η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 δεν εσιώπησε τρία και πλέον χρόνια τώρα, στην προσπάθειά της να επαναφέρει, όσο υπήρχε καιρός το καράβι στην ορθή του ρότα με τις αναμφισβήτητα μικρές αλλά σαφώς αποτελεσματικές της δυνάμεις.
Όταν από τη δράση των κρατούντων είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης λείπει η αγάπη και ο έρωτας για την πόλη μας, αλλά και η διάθεση για άνευ ορίων ανιδιοτελή προσφορά, φτάνουμε στα εκφυλιστικά φαινόμενα του τελευταίου καιρού που με θλίψη παρακολουθήσαμε.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΝΗΨΗΣ? Το αμείλικτο αυτό ερώτημα που οι ίδιοι οι συμπολίτες μας βάζουν πλέον επιτακτικά είναι πια μια αδιάσειστη πραγματικότητα! Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε ολόψυχα!!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ