Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Γιατί «κόλλησε» η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους λόγους που δεν προχωράει η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης περιγράφει και παράλληλα σχολιάζει η δημοτική κίνηση «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» με την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε: «Όλοι γνωρίζουμε πως η πόλη μας διαθέτει ένα μοναδικό στολίδι που την χαρακτηρίζει κι αυτό είναι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης που για χρόνια πολλά φιλοξενεί τον αθλητισμό της πόλης μας και όλους τους συμπολίτες μας, αυτούς ειδικά που επιθυμούν την άθληση και την υγιεινή ζωή.
Αυτός ο χώρος είναι μια πραγματική ζωντανή ιστορία της πόλης μας που αναμφισβήτητα στα χρόνια που πέρασαν έχει προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην πόλη μας. Όμως κάνοντας μια ανάδρομή στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, διαπιστώνουμε πως έχουν αφήσει τα σημάδια της φθοράς στο στάδιο που σήμερα δείχνει μια εικόνα εγκατάλειψης, λες και κάποιοι έχουν αποφασίσει να το αφήσουν στην τύχη του, μη εκτιμώντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που έχει προσφέρει.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα? Η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 φρόντισε και έμαθε όλες τις τελευταίες προσπάθειες που έχουν γίνει για τον εξωραϊσμό του, για τις οποίες κάποιοι ευθύνονται, κάποιοι προσπαθούν ειλικρινά αλλά και κάποιοι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα στις εξελίξεις και στις ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας την όλη διαδικασία εξωραϊσμού του Δημοτικού Σταδίου θα αναφερθούμε στα στοιχεία που συλλέξαμε με επιμονή και υπομονή για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συμπολίτες μας.
Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια στις 2 Μαΐου 2017. Εγκρίθηκε το 1ο Πρακτικό με ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη < Π.ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΕΔΕ> με έκπτωση 64,91% με την απόφαση 1411/2017/ 9-6- 2017 της οικονομικής επιτροπής.
Στη συνέχεια εγκρίθηκε το 2ο Πρακτικό με το οποίο κατακυρώθηκε το έργο στον <Π.ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΕΔΕ>
Στο σημείο αυτό αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα της καθυστέρησης του έργου. Γίνεται ένστασις στις 28/8/2017 από την εταιρεία <ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΔΕ> με έκπτωση 62,23% ως 2ος μειοδότης, η οποία γίνεται δεκτή από την οικονομική επιτροπή και ακυρώθηκε η προηγούμενη.
Η εταιρεία <ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ> ΄΄έκανε προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής η οποία ζήτησε διευκρινήσεις από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας. Εδώ πολλαπλασιάζονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα γιατί η Αποκεντρωμένη υποστήριξε ότι λανθασμένα ζητήθηκαν διευκρινήσεις από την οικονομική επιτροπή.
Το θέμα κάπου εκεί έχει σκαλώσει γιατί η γραμματεία της επιτροπής ζητά τις απόψεις της Περιφέρειας επί του θέματος. Το σχετικό αυτό έγγραφο δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων η οποία μόλις συλλέξει τα σχετικά στοιχεία θα τα αποστείλει στην οικονομική επιτροπή η οποία είναι υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 20 ημερών να αποφανθεί για την ένσταση.
Ωστόσο το Δημοτικό μας Στάδιο γερνάει και γερνάει επικίνδυνα θυσιαζόμενο στα γραφειοκρατικά γρανάζια ενός υδροκέφαλου κράτους. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης θα εξωραϊστεί επιτέλους!!
Η Δημοτική μας κίνηση ωστόσο προσπάθησε να συμβάλει με αντικειμενικό τρόπο στην υπεύθυνη ενημέρωση για όσους συμπολίτες μας αγωνιούν. Ήταν υποχρέωσή μας και καθήκον μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ