Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ράλι Ακρόπολις 2022: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ – Το πρόγραμμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφτασε η πρώτη μέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 με την Υπερειδική EKO Super Special Stage στο ΟΑΚΑ, ενώ θα υπάρχουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι πύλες του ΟΑΚΑ για τους φίλους του WRC θα ανοίξουν από τις 16.30, ενώ πριν την υπερειδική, θα διεξαχθεί και η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Πιο αναλυτικά, στις 16:30, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων, ενώ τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.

Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC (εικονικό Πρωτάθλημα WRC) που δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, ενώ στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.

Στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές, λίγο πριν την έναρξη της υπερειδικής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω WRC

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα 8/9 η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής γύρω από το Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α) Σπύρος Λούης λόγω διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Έως και το τέλος του αγώνα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

  • Σπύρου Λούη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφ. Κηφισίας και Κύμης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Ε.Η.Σ. Ειρήνης (Νερατζιωτίσης), στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Κύμης-Αρτέμιδας και του ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Γ.Πιταρρά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρτέμιδας και Σπ. Λούη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Επίσης απαγορεύεται η αριστερόστροφη κίνηση των οχημάτων στην οδό Σπ. Λούη, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου του Ο.Α.Κ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ