Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η εορτή Συνάξεως της Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και στην συμβολή της στο έργο της σωτηρίας του κόσμου.

 

 

Το παρών έδωσαν φορείς της πόλεως καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την ιερά θαυματουργό εικόνα της.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

 

Το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας και ώρες 8:30μμ – 12:15πμ θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ