Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μεγάλη συμμετοχή στο Κύπελλο “Σπύρος Λοβέρδος”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 1 Νοέμβρη ξεκίνησε το 11ο Φθινοπωρινό όπεν του ΣΟΝΦ, το οποίο με απόφαση του ΔΣ του ΣΟΝΦ από φέτος έχει επονομαστεί “Κύπελλο Σπύρος Λοβέρδος” προς τιμή του Σπύρου Λοβέρδου που έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβρη του 2016.
Στη σύντομη αναφορά που έγινε εκ μέρους του ΔΣ του ΣΟΝΦ στη ζωή και την σκακιστική διαδρομή του Σπύρου Λοβέρδου σημειώθηκε ότι ο Σπύρος Λοβέρδος υπήρξε μια σημαντική φυσιογνωμία στο ελληνικό σκάκι, ως παίκτης (το 1956 αγωνίσθηκε με την Εθνική Ομάδα στην Ολυμπιάδα της Μόσχας) και ακόμα περισσότερο ως οργανωτής του σκακιστικού τμήματος της ΕΦΕΤ και των μεγάλων τουρνουά της ΕΦΕΤ τη δεκαετία του 80 και του Δήμου Αθηναίων τη δεκαετία του 90. Στάθηκε στο πλευρό του ΣΟΝΦ από τα πρώτα του βήματα, και αγωνίσθηκε με τα χρώματά του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η ανταπόκριση και συμμετοχή δοκίμασε τα όρια της χωρητικότητας της αίθουσας του ΣΟΝΦ και της υλικής του υποδομής. Συνολικά αγωνίζονται 44 σκακιστές όλων των ηλικιών από 15 συλλόγους της Αττικής. Οι αγώνες διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 6μμ και θα ολοκληρωθούν στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ