Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: “Το θέμα του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις”, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση επί των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα της υγειονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δήλωσε: «Τα μέτρα εφαρμόζονται με αυστηρότητα, με πειθαρχία, έχουν εσωτερική συνέπεια και τυγχάνουν, πάντοτε, της αποδοχής, της στήριξης και συνήθως της υπόδειξης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ας μην παριστάνουμε για όλα τα θέματα όλοι τους ειδικούς».

Για τον πρόσφατο ανασχηματισμό ανέφερε πως, επί της ουσίας, δεν ήταν ένας ανασχηματισμός με την έννοια της μεταβολής του κυβερνητικού σχήματος, αλλά έγιναν συγκεκριμένες σημειακές παρεμβάσεις, όπως τις αξιολόγησε ο πρωθυπουργός. Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό, μη ανασχηματισμό, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως αυτά τα μηνύματα από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι περισσότερο μηνύματα πολιτικής κατάθλιψης, μέσα στον Αύγουστο».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, όπως και με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα ελέγχου και εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Με τη συνδρομή και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπάρχει, την οποία θέλουμε συνολικά να επανιδρύσουμε σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις και με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών», όπως τόνισε, για να προσθέσει: «Ταυτόχρονα, στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, συνεχίζουμε να παίρνουμε πολύ αυστηρά μέτρα με τη χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα στους χώρους εργασίας, ειδικά όταν έρχονται σε επικοινωνία με τους πολίτες. Και είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην εφαρμογή αυτών των μέτρων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ