Συνεδριάζει αύριο (11/11) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

0

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη, 11-11-2020 και ώρα 15:30.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.
Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά εδώ.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Απολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής και οδικός χάρτης ενεργειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. (Εισηγητής ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης)

2. Ανάκληση των υπ’ αρ.235/2020, 236/2020, 237/2020 και 238/2020 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω μεταβίβασης της οικείας αρμοδιότητας στην Οικονομική Επιτροπή, δυνάμει του άρθρου 40 Ν.4735/2020.

3. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

4. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια επιτηδείων αγαθών (όσπρια, ζυμαρικά, λάδι), προκειμένου για την κάλυψη αναγκών των μελών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και ατόμων τρίτης ηλικίας, συνολικού ύψους 7.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α .). (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος)

5. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ ) για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ασπροπύργου της Π.Ε. Δυτικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής. (Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

6. Γνωμοδότησηεπί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: «Περιβαλλοντική μελέτη λιμενικών εγκαταστάσεων Νήσου Αίγινας» (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της δραστηριότητας (υφιστάμενων εγκαταστάσεων) παραγωγής άνυδρου και εσβεσμένου ασβέστη, λόγω της χρήσης εναλλακτικού κοκκοποιημένου ελαστικού επισώτρου και αμιγούς βιομάζας ως καυσίμων παραγωγής θερμικής ενέργειας των εταιρειών «Κ. ΡΑÏΚΟΣ Α.Ε.» και «Κ. ΡΑÏΚΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.» που είναι εγκατεστημένη στη Θέση Τζαβερδέλλα του Δήμου Ασπρόπυργο του νομού Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

8. Γνωμοδότησηεπί της ΜελέτηςΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεωνγιατην Προσαρμογή του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “THE MALL ATHENS” στις διατάξεις του ΠΔ 24.02.2020 (Δ΄91) καιτην Ενεργειακή, Λειτουργική και Αισθητική Αναβάθμισή του. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

9. Γνωμοδότησηεπί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο μονάδα παραγωγής σκυροδέματος της εταιρείας Ν. & Κ. ΤΟΓΙΑΣ Α.Ε., στην περιοχή – Δραγωνέρα – του Δήμου Αίγινας, στην Περιφέρεια Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον υφιστάμενο σταθμό κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας WIND ΕΛΛΑΣ AEBE με κωδικό θέσης και ονομασία:120 0064 – ΥΜΗΤΤΟΣ που είναι εγκατεστημένος σε έκταση στο Όρος Υμηττός, στο Δήμο Παιανίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

11. Έγκριση Ετήσιας Έκθεσης Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής
Περιφέρειας Αττικής έτους 2019. (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Λεονάρδου).

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.