Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα webinars για τη σωστή χρήση του διαδικτύου από την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία συνεχίζονται τα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα webinar με θέμα: Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών, μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να μάθουν να αναζητούν τις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειες Αττικής.
«Σας καλωσορίζουμε και φέτος στα διαδικτυακά σεμινάρια και ειδικά στο σημερινό, το οποίο θα σας εισαγάγει στην πλατφόρμα ψηφιακής εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό τους προς τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας παράλληλα τα εξής:
« Ελπίζουμε να βρείτε τη χρήση της εφαρμογής φιλική και αποτελεσματική. Θα μάθετε πώς με ένα κλικ θα μεταφερθείτε σε αυτό που σας ενδιαφέρει, όπως ο Οδηγός του Πολίτη, οι Ψηφιακές Υπηρεσίες, το Αποθετήριο Απαντήσεων & Εγγράφων, καθώς και την πρόσβαση στο τηλεφωνικό κέντρο 1512. Μέσω του τετραψήφιου αυτού αριθμού, μεταξύ άλλων, μπορείτε να προτρέψετε φίλους σας και γνωστούς, έτσι ώστε να εγγραφεί ως και ο πιο ψηφιακά αδαής, ούτως ώστε να καλύψουμε το χάσμα του ψηφιακού εγγραμματισμού. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια μας, η Περιφέρεια Αττικής να σηματοδοτήσει τον δρόμο στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια για το αυτονόητο: όλοι μας ψηφιακά εγγράμματοι αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη μετά Covid 19 εποχή. Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού έχουμε σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την εκπαίδευση των χρηστών, προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους».
Επισημαίνεται ότι ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) αφορά την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση θα συνεχιστεί ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (ebanking)
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
Υπενθυμίζεται ότι, η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ανοικτή σε όλους και για την παρακολούθηση δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του κάθε webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ