Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Τα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. επισκέφθηκαν μαθητές από σχολεία της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, άνοιξε και πάλι τα μουσεία του (Λαογραφικό και Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας) και υποδέχθηκε και υποδέχεται μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Αττική.

Το Κέντρο ονόμασε το έτος 2022 ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων μας και να αναδείξουμε αφενός τον Μικρασιατικό Πολιτισμό και αφετέρου τη μεγάλη και αποφασιστική συμβολή των προσφύγων στη διαμόρφωση και την πορεία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και της πνευματικής ζωής της.

Για τον λόγο αυτό έχει διαμορφώσει ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με Ιστορική αναφορά για την περίοδο 1919-1922 και την άφιξη των προσφύγων στην Αττική και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία που παρουσιάζεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στο Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό υποδέχθηκε:

– Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, την Β1΄ και Β2΄ τάξη του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που συνοδευόταν από τις καθηγήτριές τους Μαρία Κουτούση, Νικολέτα Μαγγίνα, Κατερίνα Πατσέλη και Φωτεινή Μπούσιου.

– Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, 5 μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης, συνοδευόμενες από τους καθηγητές τους Ελευθ. Σπανό και Αθαν. Σκαροπάρη, και τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για μια μαθητική τους δράση

 

 

– Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, την ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Παναγιώτα Παναγιώτου (Διευθύντρια), Βασιλική Παπαλουκά, Ελευθερία Μπόζα, Αγλαΐα Τσιλίκα, Μαρία Μεταξά και Αφέντρα Μπαντακούδη.

 

Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ