Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Χρηματοδότηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη χορήγηση 282,6 εκατ. ευρώ για 225 νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά προγράμματα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+. Στην Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν πέντε προγράμματα με 7,1 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα για τη χώρα μας στο πλαίσιο του LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν δύο έργα με 4,1 εκατ. ευρώ. Πρώτον, θα ενισχυθεί το LIFE BIODELEAR (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το έργο αυτό έχει σκοπό τη χάραξη στρατηγικής για μια ορθολογική, ολοκληρωμένη και, περιβαλλοντικά, αειφόρο διαχείριση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μύγας της Μεσογείου στις χώρες της μεσογειακής λεκάνης και έχει ως παράδειγμα την καλλιέργεια οπωροφόρων.

Το δεύτερο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί είναι το LIFE FOODPRINT (Γιώτης ΑΕ). Κύριος στόχος του έργου αυτού είναι η αξιολόγηση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και των προϊόντων αλευροποιίας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του LIFE+ Φύση, θα χρηματοδοτηθεί με 1,2 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα LIFE ElClimA (Πανεπιστήμιο Πατρών- Επιτροπή ερευνών). Tο έργο στοχεύει στο να διευκολύνει την προσαρμογή του μαυροπετρίτη, ενός αποδημητικού γερακιού της Μεσογείου, στην τρέχουσα και μελλοντική κλιματική αλλαγή. Σχεδιάζεται η υλοποίηση σειράς ενεργειών που στοχεύουν στη βελτίωση των επιδόσεων αναπαραγωγής του είδους καθώς και στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των περιοχών χορτονομής. Παράλληλα, στο πλαίσιο του LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία, θα χρηματοδοτηθούν με 1,8 εκατ. ευρώ δύο έργα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ