Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Παλλήνης τιμά τη μνήμη των Ιωάννη και Μαρίας Πέτρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόδοση τιμής προς τους Ιωάννη και Μαρία Πέτρου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Σε συνέχεια υλοποίησης της υπ’ αρίθμ. 93/2017, ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για κατάργηση του οικογενειακού τάφου των Ιωάννου και Μαρίας Πέτρου, η οποία είχε ληφθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, υιοθετήθηκε η πρόταση για την απόδοση τιμής στους θανόντες.

Αντί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την εκταφή, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την κατασκευή ειδικής μνημειακής κατασκευής σε διακριτή θέση, στην οποία θα φυλαχτούν τα οστά και θα τοποθετηθούν μαρμάρινες επιγραφές με περιεχόμενο, που θα αποδίδει την οφειλόμενη τιμή, στα αδέρφια Πέτρου, για την εν γένει προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή δεν παρέμεινε αυστηρά στην τυπική εφαρμογή του ανθρώπινου νόμου, αλλά επέλεξε να εφαρμόσει τον ηθικό άγραφο νόμο για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους νεκρούς».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ