Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Καλοκαίρι στην πόλη: Συμβουλές για να περάσετε ξέγνοιαστα τον ελεύθερο χρόνο σας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλοι γνωρίζουμε πως το καλοκαίρι, είτε φύγουμε σε κάποιο νησί, είτε μείνουμε στην πόλη χρειαζόμαστε ιδέες για να γεμίσουμε το χρόνο μας και να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ξέγνοιαστα.

Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και ψάχνετε τρόπους να διασκεδάσετε… εντός των τειχών πριν “ξεχυθείτε” στις παραλίες, ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

 

Ανακαλύψτε το πάρκο της γειτονιάς σας

Συνδυάστε τη σωματική άσκηση με τη διασκέδαση βγαίνοντας για περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σας. Σχετική έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που συχνάζουν καθημερινά στα αστικά πάρκα για 20 λεπτά κατά μέσο όρο ανέφεραν σημαντική αύξηση στην ικανοποίηση τους από τη ζωή μετά τη βόλτα τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τόσο η επαφή με τη φύση όσο και η γυμναστική μπορούν να λειτουργήσουν αγχολυτικά και να βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

 

Τοπικός… τουρισμός

Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά την πόλη στην οποία ζουν! Για αυτό, λοιπόν, μπορείτε να αφιερώσετε τα απογεύματά σας στην “εξερεύνηση” της πόλης, να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα ώστε τα μικρά να μάθουν την ιστορία τους και να περάσετε από μουσεία και εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί για παιδιά! Ό,τι ακριβώς θα κάνατε και σε ένα ταξίδι σας στο εξωτερικό, δηλαδή!

 

Αλλάξτε τις συνήθειές σας

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σας. Βάλτε στόχο, λοιπόν, να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινής σας ζωής, αρχίζοντας από σήμερα κιόλας. Φροντίστε να κοιμάστε νωρίς και να χορταίνετε ύπνο, ώστε να έχετε όρεξη την επόμενη ημέρα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό που θα τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με ενέργεια και αντί να οδηγήσετε μέχρι τη δουλειά, επιλέξτε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας.

 

Ποδηλατοδρομίες 

Ναι, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η πόλη μοιάζει με… ζούγκλα και δεν θα έπαιρνες εύκολα την απόφαση να βγείτε με τις βοηθητικές ρόδες στη λεωφόρο, αλλά ευτυχώς, ένα πάρκο ή δασάκι είναι ό,τι πρέπει για να ορμίσετε με τα ποδηλατάκια σας και να μάθουν τα μικρά να οδηγούν το πρώτο όχημά τους!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ