Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πτώση Phantom: Θρήνος στο Νευροκόπι για το χαμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Σήμερα η κηδεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο θρήνο έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι Δράμας, η ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα.

Στις 10:00 αναμένεται να φτάσει η σορός του άτυχου 31χρονου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον Γρανίτη, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένη να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ταφή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συγγενείς, φίλοι, απλός κόσμος, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας είπαν το τελευταίο αντίο στην Τρίπολη σε κλίμα συγκίνησης στον 29χρονο υποσμηναγό, Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που επίσης επέβαινε στο μοιραίο Phantom.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Στην εξόδιο ακολουθία, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του 31χρονου, αναμένεται να παραστεί πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ